Luciano Moggi: “Vi värvade Cristiano Ronaldo!”

Luciano Moggi befann sig igår på festen ”Stile Juventus” i Rom där han bland annat avslöjade hur det gick till när Juventus värvade Cristiano Ronaldo.
Spelarmarknaden 2003:
“Det är verkligen en rolig historia om inget annat, men det är faktiskt sant, vi värvade faktiskt Cristiano Ronaldo och flyttade Salas till Sporting Lissabon. Ronaldo kom till Turin och blev läkarundersökt och allt såg bra ut, men Salas vägrade plötsligt att flytta till Sporting och valde Manchester i stället och då smög sig det hela…..”

Festa Stile Juventus Roma
Om dagens situation i Juve:
”Ni har ju fått uppleva många vinnande år med Juventus och det kommer ni att göra igen, jag har alltid kämpat för er, för att få er att glädjas. Med Andrea Agnelli i klubben är det en ny vind som blåser, han kom för att man inte vann längre. Någon hoppades ändå på att när Andrea kom att det skulle gå riktigt dåligt. Han har ju jobbat med oss i över tolv år, och efter matchen ”Partita del cuore” i tisdags sade jag till honom att det är bättre för honom att fortsätta att vara president, för fotbollspelare absolut inte är något för honom.
Han har verkligen visat prov på hur man verkligen leder en fotbollsklubb och pratar ofta med oss och minns mer än gärna alla de tolv år vi tillbringat tillsammans med sin pappa.”
Moggi pratade inte så mycket om den aktuella spelarmarknaden men nämnde skämtsamt att den verklige top playern är Lewandowski och passade samtidigt på att tala om verkligheten bakom farsopoli, om alla de händelser som är på gång och som finns väl beskrivit i advokat Prioreschis bok om calciopoli.

01.06.2013
Fino Alla Fine!

/Lorenzo