söndag 19 november 2017

Juve: ”Marotta, dags att ta examen?”

Han är ju sommarens hetaste namn, kanske mer än Jovetiv eller Higuain. Giuseppe Marotta, direktören i Juventus har nu alla ögon på sig, från Agnelli och Conte och alla Juventini, som ju förväntar sig minst ett stort värv för att äntligen kunna ta ett stort steg framåt vad det gäller spelarkvalité.
Att ta hand om en spelmarknad är kanske inte det lättaste av alla yrken, speciellt om det inte finns mycket kontanter till förfogande, men den före detta direktören för Sampdoria vet att det inte finns ett alibi, för ordet ”förlora” existerar inte i Juventus ordböcker.
Det sista året, med undantag för Pogba och Asamoah (bara i den första delen), så har inte marknaden för Juve varit speciellt fruktsam, man har slösat bort många pengar, för det mesta på ett väldigt dåligt sätt, ett misstag som Agnelli absolut inte vill upprepa. I klubben, som John Elkann helt nyligen öppet deklarerade, förväntar man sig handlingar och inte bara med ord och har nog inte uppskattat Marottas uppträdande den sista tiden genom att öppet beskriva objektiven som Juve har, precis det som hände för 12 månader sen med Van Persie.
Att köpa en stor spelare utan att behöva investera på ett alldeles tokigt sätt och att försöka få in lite cash för alla de spelare som Conte egentligen kan vara utan som Quagliarella, Matri, Isla, De Ceglie och Padoin är ett prov för Marotta. Dags för att ta examen?
Fino Alla Fine!
/Lorenzo

12 comments

 1. Har aldrig gillat han. Gör han fjasko denna månad med så borde han få kicken i röven!

 2. Bra där! Förra sommaren så skulle vi få se vad han skulle gå för och vad talar egentligen för att det ska gå bättre denna säsong? Det är nog dags att se sig om efter en ny sportchef. Det skulle vara Juventus bästa värvning.

 3. Mii se ne sono accorti pure gli svedesi si quanto è piciu lo sguercio…

 4. Snacka om att ni glömmer bort alla värvningar av klass. Visst mot Moggi byter jag gärna bort Marotta. Men glöm inte bort vad han har åstadkommit med ett Juventus. Det måste vara svårt att vara sportchef i Juve när fansen skriker efter Messi och klubben har råd med pellisier. Syftar ni på floppvärvningar så har även mästaren moggi tabbat sig.

 5. Joseph Mazmanian:Jag har absolut inget emot Marotta, har gjort ett bra jobb hitintills (med vissa undantag), och det är inte lätt när man ständigt måste kolla plånboken först, men det är nu, när det är svårt, då man måste ta fram det där lilla extra, kanske inte lika bra som Moggi, men ändå. Jag tror på Marotta och hoppas det ordnar sig, men floppar han denna gången så tror jag hans plats kan bli ledig. /Lorenzo

 6. Krasic, martinez, melo, ziegler, iaquinta, elia, bendtner, anelka osv osv = bra jobb??????????

 7. Armin Sadzak:Precis, ”med vissa undantag”, så syftade jag just på dessa spelare som du just nämnde, men ändå, två Scudetto iföljd är inte fy skam! /Lorenzo

 8. Juve kan takke A.conte for de 2 mesterskaber han har fået det optimale ud af de spillere han har selvom det ikke er topspillere:)

 9. Skillnaden mellan Moggi och Marotta är att Moggi hade ”blankt papper”, dvs att han fick göra vad fan han ville, han sålde Zidane utan att fråga någon, medan Marotta har Elkann på ryggen, inte en lätt situation. /Lorenzo

 10. armin Sadzak Pogba,Forest,Pirlo,Barzagli,Bonucci,Asamoah,Storari,alla våra Primavera talanger som kommit, ge han denna sommaren jag tar allt med en nypa salt som ryktas nu fram till 1 sep då vet jag vad juve får och inte får

 11. Armin, kom ihåg att Melo och Iaquinta inte var Marottas förvärv, att Krasic faktiskt hade en riktigt bra inledning i Juve, samt att Zieglier, Bendtner och Anelka inte kostade något… Elia var en minimal förlust då han såldes. Största misstaget var helt klart Martinez, det var även dumt att släppa Giovinco på sättet man gjorde för att därefter tvingas förlora 8 M € för att ta tillbaka honom.
  Tittar man på allt det positiva och därefter jämför? Ja då är det omöjligt att säga att Marotta har gjort ett dåligt jobb. Glöm heller inte att Marotta var med när Conte valdes till tränare.

  /Riham

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *