Juve: ”Marotta, dags att ta examen?”

Han är ju sommarens hetaste namn, kanske mer än Jovetiv eller Higuain. Giuseppe Marotta, direktören i Juventus har nu alla ögon på sig, från Agnelli och Conte och alla Juventini, som ju förväntar sig minst ett stort värv för att äntligen kunna ta ett stort steg framåt vad det gäller spelarkvalité.
Att ta hand om en spelmarknad är kanske inte det lättaste av alla yrken, speciellt om det inte finns mycket kontanter till förfogande, men den före detta direktören för Sampdoria vet att det inte finns ett alibi, för ordet ”förlora” existerar inte i Juventus ordböcker.
Det sista året, med undantag för Pogba och Asamoah (bara i den första delen), så har inte marknaden för Juve varit speciellt fruktsam, man har slösat bort många pengar, för det mesta på ett väldigt dåligt sätt, ett misstag som Agnelli absolut inte vill upprepa. I klubben, som John Elkann helt nyligen öppet deklarerade, förväntar man sig handlingar och inte bara med ord och har nog inte uppskattat Marottas uppträdande den sista tiden genom att öppet beskriva objektiven som Juve har, precis det som hände för 12 månader sen med Van Persie.
Att köpa en stor spelare utan att behöva investera på ett alldeles tokigt sätt och att försöka få in lite cash för alla de spelare som Conte egentligen kan vara utan som Quagliarella, Matri, Isla, De Ceglie och Padoin är ett prov för Marotta. Dags för att ta examen?
Fino Alla Fine!
/Lorenzo