Giampiero Boniperti skriver på för Juventus

bonipertimeme

Idag den 24 juli 1946, för exakt 68 år, sedan så skrev legenden Giampiero Boniperti på för Juventus.
Han kallades för Marisa, för sina blonda lockar. Det var Benito Lorenzi, hans kamrat i landslaget, som gav honom detta smeknamn, ett namn som han aldrig tyckte om. ”Vi var i omklädningsrummet, Giampiero var bara tjugo, en snygg kille, blond, utan hår på kroppen, tvärtom. Vilken fysik du har, nästan som Marisetta (en gemensam kvinnlig bekant), sade jag till honom med ett gapskratt. Sen dess blev vi för alltid nära vänner.”

Giampiero Boniperti, innan han kom till Juventus, spelade för Barengo, laget i hans födelsestad och sen i Momo Novarese, ett amatörlag där Juventus upptäckte honom. Kom till Juventus 1946 för 60 000 italienska Lire (på den tiden ca 3000 kronor).

Men Boniperti tyckte synd om Barengo, ville inte att de skulle stå utanför och kom överens med Momo Novarese och Juventus att hälften, 30 000 lire, skulle gå till Momo Novarese och den andra halvan till hans klubb i hjärtat, Barengo, som på så sätt kunde köpa in bollar, nät och tröjor till sina spelare, en sak de så väl behövde.
Åt Giampiero bara äran….

kontrakt-Boniperti
Unikt dokument, Bonipertis kontrakt med Juventus!

Fino Alla Fine!
/Lorenzo