Den sorgliga, men å så mäktiga historien om Rooie Marck!

Den 54 åriga Feyenoord supportern Marck Bakker led av en livshotande sjukdom och läkarna gav honom prognosen att han bara skulle leva några dagar till i juni detta år.

En av Marcks sista önskningar var att få se sitt holländska favoritlag Feyenoord en sista gång.

Feyenoord arrangerade så att Bakker som är mer känd som ”Rooie” Marck fick besöka Feyenoord under deras första träning denna säsong. Träningen var på Feijenoordstadion, även känd som ”De Kuip” och den stora majoriteten av fansen på plats visste om hela Rooies sorgliga historia. De bestämde sig för att inte bara bjuda Marck på en fin plats att se sina fotbollshjältar från sidlinjen utan publiken och spelarna samt alla andra från den holländska klubben skulle komma att hylla Rooie på bästa möjliga sätt.

Rooie Marck med familj och släktingar vid sidan av plan

12 minuter in i träningen stannade spelarna upp och all uppmärksamhet vändes till Rooie Marck. Fansen sjöng hans favoritsång ”You Will Never Walk Alone” och tände gröna bengaler eftersom att grönt var hans favoritfärg. Till Rooies stora ära tog fansen även upp en stor banderoll med honom på.

Rooie Marck ser på den stora hyllningsbanderollen

Han blev märkbart rörd och fällde glädjetårar. Han fick även hälsa på alla spelarna samt ta emot en tröja av Rotterdamlagets nummer 10 Lex Immer.

Lex Immer ger Rooie en tröja

Marck ”Rooie” Bakker fick vad han önskade av Feyenoord och tre dagar efter det gick han tragiskt bort.

Juventus Sverige vill skicka vår stora respekt till Feyenoord. Det som de gjorde var något fantastiskt stort och betydelsefullt. De visade verkligen vad samhörighet och kärlek betyder. Vi vill även sända våra kondoleanser till familj och anhöriga.

Rooie: 23 mars 1959 – 29 juni 2013, Vila i Frid!
/Riham