Conte: ”Att förlora dessa matcher går väl an”

Tränaren Conte är nöjd med sitt Juve trots förlusten mot Inter: “Vi förlorade bara på straffar, i slutet på en mycket balanserad match. Jag är nöjd med det jag sett.”
Från Miami och Florida där Juventus är, fortfarande långt ifrån den vanliga Juvestandarden, så fick vi ändå se ett annat Juve igår kväll, framför allt, jämfört med det man visade upp i matchen mot Galaxy. Conte är övertygad om sin sak och förklarar varför: ”Vi har jobbat väldigt bra och mycket hårt. Att förlora en sådan här match går väl an. Mot Inter förlorade vi bara på straffar efter en väldigt välbalanserad match. Även förr i Trofeo Tim eller Trofeo Berlusconi så förlorade vi några gånger. Så jag är ändå nöjd med det jag såg. Jag tyckte mycket om Ogbonna och Tevez, speciellt på vilket sätt Tevez och Vucinic förstod varandra och hur Mirko tog tag i det hela som en leader. Idag så gjorde vi några fel men sett till hur varmt och fuktigt det egentligen var och lägg därtill de hårda träningarna så är det mer än förståeligt.”

Contes Juve förlorade ju alla matcherna i USA och prestationerna har lämnat en del frågetecken efter sig. Men med det sagt så stämmer det att väderförhållandena ibland varit extrema för att spela fotboll normalt och spelarna har antingen varit slitna av hårda träningar eller så har de också inte än fått 90 min på en plan. Det gör resultaten mer förståeliga och man kan istället jobba hårt på de bitar som idag saknas och är bristfälliga. Conte fortsatte intervjun med följande ord: ”Men vi måste få in i våra huvuden att det inte alls kommer att bli lätt att vinna igen och vi måste vara duktiga på att inte lyssna på de som vill ha oss som favoriter. I min karriär som fotbollsspelare så har jag spelat fyra finaler i rad, tre i Champions och en i UEFA-cupen, men jag har aldrig vunnit tre Scudetti irad. Vi har behov av ett kontinuerligt stöd från våra fans för att försöka vinna. Om vi alla är kapabla att förstå att vi i år kommer att stöta på stora svårigheter, då kommer vi säkert att kunna uppnå många tillfredställelser.”

Fino Alla Fine!
/Lorenzo