torsdag 19 oktober 2017

Antonio Canese – en livslång passion – Juve och köket!

Antonio Canese, Officiella mästerkocken i Juventus FC, föddes i Porto Venere (La Spezia) den 29 januari 1953. Hans föräldrar, Lola och Angioletto, var ägarna ända sedan 1950 till en känd restaurang i Porto Venere, nära stranden och hamnen. Antonio hjälpte alltid sina föräldrar att sköta om verksamheten och under tiden så förvärvade han en unik erfarenhet i det Liguriska kökets traditioner. 1957 så tog han över restaurangen helt och hållet, och ökade sin personliga erfarenhet genom den enorma efterfrågan från många turister på Rivieran Ligure di Levante. Han har varit en tifoso Juventino ända sedan åren med Omar Sivori. I 2006 så blev han medlem i den stora Juventusfamiljen då han fick uppgiften att förbereda maten under Juventus bortamatcher och blev samma år klubbens officiella ”chef”. Mycket uppskattad blev hans matlagning under Contes bröllopsfest.

Restaurangens logotyp

Så, om ni befinner er i närheten, så är det bara att beställa bord och vem vet, kanske blir ni serverade av köksmästaren Antonio i egen hög person, eller så hamnar ni vid sidan om en Juvespelare då stället ofta besöks av fotbollspelare, häromdagen var självaste Paolo Rossi på besök, men en sak är säker, man äter säkert gudagott!

Trattoria La Marina
Hemsidan finner ni här

Bilder på några älskvärda och välkända besökare följer nedan:

Canese med Kungen Antonio Canese med Giorgio Chiellini

Canese med Gigi Buffon Antonio Canese tillsammans med Pavel Nedved

Paolo Rossi på besök!

Fino Alla Fine!
/Lorenzo

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *