9 Juventini på landslagsuppdrag inför Viola och Real Madrid!

Juventus som först gick in i en tuff period med 4 matcher på 11 dagar följde upp med en ännu tuffare avslutning med 3 matcher på 7 dagar. Resultatet blev 3 kryss och 4 vinster. Resultatet är inte riktigt vad Juve ville ha och främst så blev det bara två poäng från de båda inledande matcherna i Champions. I ligan gick det dock bättre med 4 vinster och 1 kryss där krysset kom i den första matchen av de inräknade. Just den matchen (mot Inter på San Siro) kom direkt efter det senaste landslagsuppehållet och att Juve har fått betala dyrt för att 12 spelare skickades på landslagsuppdrag råder det ingen tvekan om. Vucinic skadades och är fortfarande inte återställd medan Caceres till och med fick opereras. Asamoah och Licht kom tillbaka något slitna och fick roteras vid flera tillfällen vilket bidrog till en ökad kritik mot Contes 3-5-2 som är väldigt beroende av just kantspelarna. Nu är det uppehåll igen och det blir totalt två veckors tid till nästa match som spelas mot Viola borta. Därefter är det match mot Real Madrid borta i Champions och då undrar man såklart hur många som blev uttagna denna gång? Svaret följer nedan:

Cesare Prandelli tog ut fem spelare till sitt Gli Azzurri även denna gång; Gianluigi Buffon, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini, Claudio Marchisio och Andrea Pirlo. Matcherna som kommer att spelas är:
Danmark – Italien, fredagen den 11 oktober, 20.15, Parken, Köpenhamn.
Italien – Armenien, tisdagen den 15 oktober, 20.45, Stadio San Paolo, Neapel.

Chiles Jorge Sampaoli ger Mauricio Isla och Arturo Vidal ett fortsatt förtroende i det sydamerikanska VM-kvalet:
Colombia – Chile, fredagen den 11 oktober, 23.00, Metropolitano Roberto Melendez, Baranquilla.
Chile – Ecuador, tisdagen den 16 oktober, 01.30, Estadio Nacional Julio Martínez Prádanos, Santiago De Chile.

James Kwesi Appiah tog ut Kwadwo Asamoah till Ghana som kommer att spela första omgången i kvalets avgörande omgång:
Ghana – Egypten, tisdagen den 15 oktober, 18.00, Baba Yara Stadium, Kumasi.

Didier Deschamps tar ut Paul Pogba till Frankrikes landslag efter att han debutmålat mot Vitryssland:
Frankrike – Australien, fredagen den 11 oktober, 21.00, Parc des Princes, Paris.
Frankrike – Finland, tisdagen den 15 oktober, 21.00, Stade de France, Paris.

Mirko Vucinic, Stephan Lichtsteiner och Martin Caceres som senast togs ut är alltså denna gång hemma på grund av skador. Även Andrea Barzagli lämnas hemma. Angelo Ogbonna som senast ersatte Barza är inte uttagen av Prandelli, men Claudio Marchisio är som ovan nämn tillbaka i landslaget efter skadan. Det kanske tyngsta beskedet är att Fernando Llorente missar en uttagning för andra gången i rad trots att han debutmålade på Juventus Stadium och avgjorde mot Verona.

Asa som enligt italienska medier skulle missa Juves match mot Fiorentina kommer att vara med då det precis som vi skrev i morgonens nyheter någon dag sedan var i nästa månad som returen skulle spelas mot Egypten borta. Att Pogba får förnyat förtroende överraskar inte, men det är helt klart glädjande besked för den unga talangen som har visat sina framfötter denna säsong.

De flesta av de 9 uttagna spelarna kommer att kunna vara på plats i Turin den 16 oktober och därmed fyra dagar inför mötet mot Viola. Det innebär att de hinner utföra nedvarvningsträning och att de därefter har tre dagar på sig att preparera inför matchen. Arturo och Mauricio kommer att flyga hem så fort som möjligt men de kommer säkerligen att ha mindre tid på sig att förbereda.

Kvar i Vinovo finns alltså samtliga Juveanfallare, då kan det kanske vara läge att träna avslut i en hel vecka Mr Conte? De 7 senaste matcherna bjöd ju på 142 skott och 12 mål. Det innebär såklart att Juve har skapat flest chanser av alla toppklubbar i Europa hittills, men samtidigt visar siffrorna att endast 8.45 % av Juves skott på de senaste sju matcherna har hamnat i mål.

Låt oss hoppas på att de 9 spelarna kommer tillbaka med biljetter till VM i Brasilien (eller att de är nära detta mål om de inte redan är klara) samt att de är helskinnade vid återkomsten!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham