25 maj, Buon Complennao Gaetano, du är och förblir en oförglömlig mästare.

Föddes den 25 maj 1953, men ännu idag, sextio år senare, är hans namn och hans karisma fortfarande närvarande, i Juventus, i vårt hjärta och inom fotbollen. En mycket speciell person, en stjärnspelare som ingen annan, en man som bara med sin närvaro ”gjorde att alla gjorde bra ifrån sig” som Giampiero Boniperti en gång uttryckte sig om honom. En extraordinär fotbollspelare, ”en av de absolut bästa och starkaste i världen, men ändå så otroligt ödmjuk” berättade Tardelli för några år sedan. Ett exempel på stil, kapabel att kommunicera med sin tystnad, med ett enkelt ögonkast, som aldrig höjde sin röst. Alltid så blygsam och ärlig, han var älskad av alla, såväl kamrater som motståndare.
Han förkroppsligade det goda i alla dess former, alltid så lugn och tyst. Med sitt Juventus vann han allt och det gjorde han genom att visa upp för alla den allra bästa sidan av sporten, en som representerade elegansen, prydligheten och verklig klass. Vem vet hur mycket han egentligen hade kunnat ge åt våra svart och vita färger om han hade fått chansen, om inte en otrolig och tragisk bilolycka tog honom från oss.
Alltid redo för att offra sig helhjärtat åt laget. Han lämnade ett otroligt stort tomrum i historien. En verklig legend som fortfarande väcker starka känslor, en verklig unik man. Min absoluta favorit då, idag och i morgon.
Buon Compleanno Gaetano.

3 September 1989 – Sandro Ciotti annonserar Gaetano Scireas död, ett oförglömligt ögonblick.

/Lorenzo