13 Juvespelare på landslagsuppdrag!

Om exakt sex dagar spelar Juventus säsongens första officiella match i Stadio Olimpico di Roma. Det handlar om SuperCoppa Italiana och man jagar sin sjätte Supercuptitel och den andra i rad med Conte vid rodret. Preparationerna blir dock inte optimala då den kommande säsongen avrundas med ett fotbolls-VM i Brasilien – något som alltså innebär att landslagen behöver värma upp och förbereda sig. Juventus kommer att ha en hel del spelare på landslagsuppdrag runt om i världen och listan på spelarna följer nedan:

Cesare Prandelli kallade sex Juventini till Gli Azzurris match mot Argentina i Stadio Olimpico di Roma:
Gianluigi Buffon, Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini, Claudio Marchisio och Andrea Pirlo.

Ghanas tränare James Kwesi Appiah kommer att ta sina mannar till Istanbul för att spela vänskapsmatch mot Turkiet och han har tagit ut:
Kwadwo Asamoah.

Óscar Tabárez kommer att ta med sig sitt Uruguay hela vägen till Rifu i Japan för att möta Zaccheronis mannar och som vanligt har Tabárez med sig:
Martin Caceres.

Jorge Sampaolis Chile kommer att resa till vårt grannland Danmark för att möta Iraks landslag i en vänskapsmatch i Köpenhamn och de Juventini som representerar La Roja är:
Mauricio Isla och Arturo Vidal.

Ottmar Hitzfelds schweiziska mannar kommer att ta emot värdnationen Brasilien i Basel och uttagen är:
Stephan Lichtsteiner.

Vicente del Bosques Spanien kommer att åka hela vägen ner till Ecuador och Guayaquil för att möta Ecuador och uttagen för första gången sedan en tid tillbaka är:
Fernando Llorente.

Branko Brnović förbereder sina Montenegrinska mannar mot Vitryssland i Minsk och med sig har han självklart:
Mirko Vucinic.

Paul Pogba och Giovinco blev överraskande nog inte uttagna till sina respektive landslag, men totalt blir det alltså 13 man som drar iväg på landslagsuppdrag. Samtliga matcher spelas den 14 augusti och omedelbart efter det kommer landslagsstjärnorna att återvända för att förenas med övriga truppen och jobba intensivt inför Supercupfinalen. Det är dock ett härligt besked att Llorente efter lagbytet nu är en spelare i spanska landslaget igen, det måste han vara glad över efter italienska medias skriverier om att Conte inte skulle vara nöjd med hans prestationer. Det kommer säkert att ge honom luft under vingarna nu.

De spelare som är kvar hemma med Conte fick idag en vilodag för att ladda upp batterierna efter hårda träningspass i Chatillon och USA samt en hel del intensiva matcher och en massa resande. Från och med imorgon drar preparationerna igång på allvar igen. En möjlig elva som Conte kan ställa upp med de spelare som är kvar följer nedan:
Juventus (3-5-2): Storari; Ogbonna, Marrone, Peluso; Motta, Padoin, Pogba, Rossi, De Ceglie; Giovinco, Tevez.

En uppställning man kan ställa på plan med landslagsspelarna:
Juventus (3-5-2): Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini; Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Asamoah; Llorente, Vucinic.

Man förstår väldigt snabbt att Juventus har sina absolut viktigaste spelare på landslagsuppdrag. Annars kan man ju även ta en snabb titt på bilden ovan för att inse att alla utom en spelare från förra säsongens ”bästa elva” inte kommer att kunna dra igång förberedelserna på allvar förrän den 16 augusti, vilket alltså är ynka två dagar innan matchdagen.

Förutsättningarna är som nämnt absolut inte optimala, men Conte har förhoppningsvis bra koll på vad som behöver göras. Han gav ju även några av landslagsstjärnorna välförtjänt vila redan igår (Barzagli, Caceres, Lichtsteiner, Llorente, och Vucinic). Man får även hoppas på att Juventusspelarna kommer tillbaka helskinnade.

Uppdatering: Andrea Barzagli kommer inte att kunna vara med då hans problem i senorna har visat sig vara ett hinder. Han kommer att åka tillbaka till Turin, men frågan är om huruvida han hinner återhämta sig inför matchen mot Lazio eller inte.

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham