12 Juventini på landslagsuppdrag inför sista rycket innan vinteruppehållet!

Juventus som efter senaste landslagsuppehållet direkt förlorade två bortamatcher i rad spelade upp sig rejält efterhand då de vann fyra raka matcher i ligan utan att släppa in och samtidigt fick ett kryss mot Real Madrid. Resultatet blev alltså totalt 4-1-2 (V-O-F) vilket inte är exakt vad man velat ha, men som samtidigt blev betydligt bättre än vad man befarat efter den otroligt tunga inledningen mot Viola och Real Madrid. Med fyra vinster och en förlust är nu Juventus inför årets sista landslagsuppehåll faktiskt ligans bästa lag formmässigt. Bara Viola och Genoa har lika många poäng på de fem senaste matcherna, men Juve har den bästa målskillnaden. Med det sagt så har Juventus saknat mycket viktiga spelare i bland andra Vucinic, Lichtsteiner, Chiellini, Caceres och Pepe. Tre av de nämnda spelarna är fortfarande skadade och kommer därför inte vara uttagna till sina landslag trots att de spelar landskamper. Men det blir ändå hela tolv spelare som blir uttagna och det är glädjande besked för Llorente som är tillbaka och Ogbonna som får chans att visa vad han går för:

Cesare Prandelli tog ut hela sex juvespelare till sitt Gli Azzurri, eller ItalJuveGianluigi Buffon, Leonardo Bonucci, Andrea Barzagli, Angelo Ogbonna, Claudio Marchisio och Andrea Pirlo. Matcherna som kommer att spelas är:
Italien – Tyskland, fredagen den 15 november, 20.45, San Siro, Milano.
Italien – Nigeria, måndagen den 18 november, 20.45, Craven Cottage, London.

Chiles Jorge Sampaoli har som vanligt med sig Mauricio Isla och Arturo Vidal och efter att de blivit färdigkvalade till VM handlar det om två vänskapsmatcher:
England – Chile, fredagen den 15 november, 21.00, Wembley, London.
Chile – Brasilien, tisdagen den 19 november, 02.00, Rogers Centre, Toronto.

James Kwesi Appiah tog ut Kwadwo Asamoah till Ghana som kommer att spela andra omgången i kvalets avgörande match som egentligen redan är hemspelad (6-1 i första matchen):
Egypten – Ghana, tisdagen den 19 november, 17.00, Cairo International Stadium, Kairo.

Didier Deschamps har självklart med Paul Pogba i Frankrikes landslag efter superformen han har visat i Juve och nu är det sista kvalrundan som gäller:
Ukraina – Frankrike, fredagen den 15 november, 20.45, Kievs Olympiastadion, Kiev.
Frankrike – Ukraina, tisdagen den 19 november, 21.00, Stade de France, Paris.

Óscar Tabárez tog med sig Martin Caceres till Uruguays trupp så tidigt att han till och med fick hoppa över stormötet mot Napoli, kvalet mot Jordanien avgör om man går till VM eller inte:
Jordanien – Uruguay, onsdagen den 13 november, 16.00, King Abdullah International Stadium, Amman.
Uruguay – Jordanien, torsdagen den 21 november, 00.00, Estadio Centenario, Montevideo.

Vicente del Bosque har äntligen med Fernando Llorente i sitt Spanien och det som gäller är två vänskapsmatcher i Afrika för de regerande världsmästarna:
Ekvatorialguinea – Spanien, lördagen den 16 november, 23.00, Nuevo Estadio de Malabo, Malabo.
Sydafrika – Spanien, tisdagen den 19 november, 21.00, FNB Stadium, Johannesburg.

Mirko Vucinic och Stephan Lichtsteiner missar alltså ännu en gång. Mirko kommer dessutom inte att få chansen att spela i VM, men Lichts Schweiz kommer att vara i Brasilien i sommar. Andrea Barzagli som lämnades hemma senast är med och detsamma gäller för Angelo Ogbonna. Det kanske härligaste beskedet är att Fernando Llorente är tillbaka i landslaget efter ett rekordsnabbt mål mot Napoli och två mål mot Real Madrid på två matcher som ju dessutom var hans första mål i Champions någonsin.

De allra flesta spelarna kommer att vara hemma i god tid för att förbereda med Conte inför sista etappen. Den som stannar längst blir Caceres som spelar först och sist och som antagligen inte kan vara med och träna förrän den 23 november, vilket alltså ger honom en dags träning inför bortamatchen mot Livorno.

Kvar i Vinovo finns samtliga Juveanfallare utom Llorente, samt skadade spelare som får vila ut för att försöka vara med i sista rycket innan årsskiftet.

Låt oss hoppas på att de 12 spelarna kommer tillbaka helskinnade samt att de som inte redan är färdiga (Asa, Pogba och Caceres) kommer hem med biljetter till VM i Brasilien!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham