12 Juventini på landslagsuppdrag inför Derby d’Italia!

Att Juventus är påväg mot fotbollseuropas absoluta topp är något som de allra flesta är eniga om idag. Det största beviset är möjligtvis att mer än en startelva är uttagen till landslagsspel. Nedan följer listan över spelarna som är uttagna, vem som har tagit ut dem och information om matcherna de kommer att spela:

Cesare Prandelli tog ut fem spelare till sitt Gli AzzurriGianluigi Buffon, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini, Angelo Ogbonna (som ersatte Barzagli) och Andrea Pirlo. Matcherna som kommer att spelas är:
Italien – Bulgarien, fredagen den 6 september, 20.45, Stadio Renzo Barbera, Palermo.
Italien – Tjeckien, tisdagen den 10 september, 20.45, Juventus Stadium, Turin.

Chiles Jorge Sampaoli ger Mauricio Isla och Arturo Vidal ett fortsatt förtroende i det sydamerikanska VM-kvalet och i en vänskapsmatch i Europa:
Chile – Venezuela, lördagen den 7 september, 02.30, Estadio Nacional Julio Martínez Prádanos, Santiago De Chile.
Spanien – Chile, tisdagen den 10 september, 20.00, Stade de Genève, Genève.

James Kwesi Appiah tog ut Kwadwo Asamoah till Ghana som kommer att spela kvalmatch och därefter vänskapsmatch:
Ghana – Zambia, fredagen den 6 september, 18.00, Baba Yara Stadium, Kumasi.
Japan – Ghana. tisdagen den 10 september,  12.20, Nissan Stadium, Yokohama.

Didier Deschamps tar efter Paul Pogbas enastående prestationer ut Juves unga juvel till Frankrikes landslag för att spela VM-kval:
Georgien – Frankrike, fredagen den 6 september, 20.15, Boris Paichadze, Tblisi.
Vitryssland – Frankrike, tisdagen den 10 september, 21.00, Central Stadium, Gomel.

Mirko Vucinic kommer inte bara att vara uttagen till sitt Montenegro av Branko Brnović utan kommer även att vara kapten för sitt landslag när de spelar en kvalmatch:
Polen – Montenegro, fredagen den 6 september, 20.45, Stadion Narodowy, Polen.

Ottmar Hitzfeld har som vanligt Stephan Lichtsteiner i Schweiz trupp och efter senaste triumfen mot Brasilien är det nu VM-kval mot två nordiska länder som gäller:
Schweiz – Island, fredagen den 6 september, 20.30, Stade de Suisse, Bern.
Schweiz – Norge, tisdagen den 10 september, 19.00, Ullevaal, Oslo.

Óscar Tabárez tar som vanligt ut Martin Caceres i Uruguays landslag och denna gång handlar det om två VM-kvalmatcher för Sydamerikas mästare:
Peru – Uruguay, lördagen den 7 september, 04.30, Estadio Nacional, Lima.
Uruguay – Colombia, onsdagen den 11 september, 00.00, Centenario, Montevideo.

Asa kommer alltså att först bege sig till Afrika och därefter till Asien för att slutligen återvända till Italien och förbereda sig samt spela mot Inter borta. Det kommer inte bli lätt för honom. Caceres kommer att hela tiden befinna sig i Sydamerika och kommer inte kunna vara i Italien förrän det är en dag kvar till matchdagen. Chilenarna Vidal och Isla kommer att vara i Sydamerika men sedan bege sig tillbaka till Europa för att möta Spanien, så det blir lite lättare för dem. Pogba och italienarna kommer att spela två matcher i Europa så det blir bara matcher som sliter. Lättast schema har Mirko som ”bara” kommer att spela en match i Europa.

Situationen för preparationerna inför Derby d’Italia är alltså långt ifrån optimal. Dessutom så är det ju debut i Champions bara tre dagar efter det!

Övriga laget fick tre dagars vila efter vinsten mot Lazio och kommer alltså att dra igång träningen på onsdag. Llorente blev tyvärr inte uttagen, medan Marchisio och Barzagli missar landslagsspelet på grund av skador. Giovinco är inte uttagen ännu en gång sedan Confederations.

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham