Caceres som äntligen är tillbaka svarar på frågor i en intervju med JTV och Chiabotto!

Caceres som har varit borta i 36 dagar efter meniskoperationen är nu äntligen tillbaka och då passade Cristina Chiabotto i JTV på att intervjua Juventusbacken som bland annat säger: ”Jag är nöjd med att vara tillbaka, jag är i form. En bra början. Först tänker vi på Fiorentina, sen på Real. Jag älskar Juve, hoppas få stanna länge till och vinna igen. Med Conte så lär man sig alltid något nytt.”

Hela intervjun följer nedan:

Chiabotto inväntar Caceres

– Hej Martin, vi är lyckliga över att få se dig på plan igen. Hur mår du?
“Nöjet är helt på min sida. Jag har börjat träna på ett regelbundet sätt med mina kamrater, så jag kan inte vara annat än nöjd.”

– Hur stor är din vilja över att få kunna komma in på plan efter din skada och långa paus?
“Mycket, såklart. Efter att ha varit på sidlinjen mer eller mindre 40 dagar, så står det klart för mig att jag vill vara ännu bättre än förut. Jag känner mig lugn, tränar med laget som är det viktigaste av allt. Jag är redan i form för spel.”

– Du har spelat med Barcelona och Sevilla.
“I Barcelona spelade jag 5 år, en härlig erfarenhet för vi vann 3 mästerskap med, Champions, den Spanska Cupen, så jag är nöjd med att ha burit deras tröja. Även Sevilla var ett härligt lag och jag tyckte också om att bära deras tröja.”

– Vilket förhållande har du med din dotter? Vilka är de värderingar som du vill sända henne?
“Jag har en dotter på sex år. Sanningen är den att jag är lite för ung för att ha en dotter på sex år, men jag är lugn. Jag försöker få ett barn till. Jag är ung, kan inte säga mycket om det. Hon lär sig något varje dag för hon går i skolan, men mamman lär ut mer än fadern.”

– Sett till din otroliga smidighet, vilken roll föredrar du att spela i och var tror du att du kan bidra med det bästa av dig själv? Vad det gäller laget, så verkar det som om ni har en liten nedgång med koncentrationen den sista tiden. Har ni pratat om detta?
“Jag är mer van med att spela som försvarare, i linjen med tre spelare bakom, på höger eller vänster trivs jag bäst. Men om mister har behov att jag spelar som höger terzino, vänster terzino, så är det inga problem. Jag står till tjänst för laget, alltid. Gällande den andra frågan, så började vi bra, vi gjorde en bra början enligt min mening. Vi är lugna, vi tar en match i taget för att göra det bästa vi kan, säsongen har ju precis börjat.”

– Fiorentina kommer att spela en 3-5-2 eller kommer de att ställa upp ett försvar med 4 spelare i en sådan viktig match?
“För oss är det en mycket viktig match. Enligt mig så kommer de att spela med ett 3-5-2, de är vana vid det så jag tror de kommer att spela så.”

Martin och Cristina poserar

– Hur ser du på denna match?
“Lika svår som alla andra matcher, men just i detta ögonblick, lite svårare än normalt. När det gäller oss så har alla spelare återvänt från sina respektive landskamper, vi måste vara mer elaka än tidigare och spela som vi alltid gjort innan, med samma ambitioner och samma vilja att vinna som förut.”

– Hur mycket drömmer du om att få spela i VM med ditt landslag?
“Det är lugnt, först vill jag gratulera Italien som redan är i VM. Vi måste ännu spela mot Jordanien. Nästa månad får vi se vad som händer, vi väntar oss att få komma till VM som är det viktigaste som finns för oss.”

– Vilka är din hobby?
“Har inte en speciell hobby, bara fotboll för jag lever på detta, alla dagar bara med fotboll.”

– Vad är förändrat mellan ditt första Juve och det andra?
“Mellan det första och andra är allt annorlunda. Det första året var ett svårt år, vi hamnade sjua och det skapade lite kaos i laget. Nu är allt så annorlunda, det kom en tränare som har gjort många saker detta och förra året, så vi är nöjda. Vi gör annorlunda saker jämfört med andra lag som jag spelat med. Vi är lugna och med denna tränare, denna stab samt dessa kamrater så går allting alltid bättre.”

– Förutom Juve, vem ser du som favorit till  Scudetto?
“Napoli som alltid är där och stör… hahaha! Även Roma har börjat bra, men det saknas inget, vi måste förhålla oss lugna och bara se till att göra vårt bästa.”

– När tror du att du kan återvända på plan?
“Nu har jag lämnat skadan bakom mig, så… jag kom tillbaka med laget denna vecka efter 36 dagars stopp där jag inte spelade. Med all den vilja som jag har inom mig, i varje träning som jag gör, speciellt efter dessa 36 dagar. Jag är lugn, om mister har behov av mig så är jag redo att göra det han vill.”

– Gillar du det italienska köket? Vilka rätter gillar du? Gillar du att laga mat eller att äta ute?
“Jag gillar allt inom det italienska köket, för här äter man gott. Jag lagar inget, föredrar att äta ute.”

– Personlighet och grinta är din stil. Är det en sak som alltid kännetecknat dig sedan barnsben?
“Det är en sak som är infödd i varje Sydamerikan enligt mig. Man föds sådär.”

– Efter din debut med Juventus, den 12 september 2009 så har många saker förändrats. En mest av alla?
“När de tar på dig en tröja viktigare än dig själv så måste du vara på dess höjd. Så varje dag gör jag mitt allra bästa för att stå där jag är. För detta är jag lugn.”

– Vilken dröm vill du förverkliga?
“På personlig nivå, att få vara här under alla dessa år, i ett lag som jag älskar. Vill spela mer, för jag är en som tycker om att spela. Att sen vinna något mer med Juve, tror detta är det viktigaste.”

– Vilken uppfattning har du om Real? Har detta lag några svagpunkter?
“Ja, som alla andra lag. Även vi har svagpunkter. Vi respekterar Real Madrid men innan det har vi Fiorentina och sen kan vi tänka på Real, som är ett starkt lag, sen får vi se vad som händer.”

– Någon förändring av din look eller håller du kvar den du har?
“Nej, ingen förändring, behåller den jag redan har. Nu har jag en ”tofs”. Efter olyckan så sade man till mig; ”Vad ska vi göra med håret? Ska vi klippa det?” Jag svarade; ”nej, låt det vara som det är.”

– Hur slutar Fiorentina-Juve?
“Vad ska jag säga… vi vinner! Hahaha!”

– Har något förändrats jämfört med de första åren med Conte sett ur ett tekniskt/taktiskt perspektiv? Har ni alltid samma vinsthunger?
“Ja, det tycker jag. Sen mister anlände hit så har vi vunnit två mästerskap i rad och inget förändrats. Man tränar varje gång med samma ambition och motivation som alltid sen den första dagen med Conte. Varje match som ska spelas gör man med övertygelsen om att försöka vinna. Med Conte så lär man sig något nytt varje dag.”

Scudetto eller Champions?
“Enligt mig är mästerskapet viktigare, det är det som vi alla vill. Men om sen kan nå långt i Champions, så är det desto bättre.”

– Vad innebär det för dig att bli jämförd med Paolo Montero?
“Det är för mycket. Jag vet att han har gjort jättemycket för Juve, har vunnit allt. Att vara från Uruguay och att få bära nummer 4… han är en grande, det är omöjligt att göra allt det han gjort.”

– De följande mötena, vilken är den som känner mest av inom dig?
“Fiorentina, för det var min första kallelse i laget och nu har vi ju just Fiorentina.”

– Finns det något du fortfarande vill ge till Juventus?
“Från min sida… ALLT. Inte bara en speciell sak.”

– Vilket förhållande har du till denna stad?
”Fin. Jag åker inte ofta till centrum, jag bor i Moncalieri, på kullarna. Det är en liten, gullig och lugn stad.”

Caceres på bra humör

 

Grazie Cristina e Martin!

Fino Alla Fine!
/Lorenzo