Buffon talar i spanska as: ”Att spendera mycket betyder inte att man vinner, jag beundrar Casillas!”

Gianluigi Buffon, intervjuades av den spanska tidningen as inför mötet mot Real Madrid och bland annat så talade man lite om spelarmarknaden, om Casillas situation och några ord nämndes även om calciopoli.

Förstasidan pryds av Buffons ansikte och texten "Det är underligt att se Casillas på bänken"

Översättning från intervjun följer nedan:

Iker Casillas?
”Jag beundrar Casillas då även jag känner att jag är en av de bästa målvakterna i världen och att det då är svårt att acceptera vissa situationer. Nu vet jag inte vad som hände förra året med Mourinho, men tror inte det handlade enbart om ett tekniskt problem. Samtidigt bör man dock ha respekt för Diego Lopez, för även han är en utmärkt målvakt. Men som jag sade, så beundrar jag och respekterar Iker väldigt mycket för hans uppträdande.”

Perez?
”Det är sant att han sedan 10 år tillbaka har haft viljan att få fansen att drömma och att hans klubb skall vara en referenspunkt i hela världen. Huruvida denna filosofi fungerar kommer man att förstå genom resultaten. Man har ju lagt ner enorma summor varje år. Barcelona de senaste 7-8 åren har överskridit alla europeiska lag vad gällande popularitet och prestige för i verkligheten så demonstrerar en klubb sitt verkliga värde genom deras segrar och alla troféer som de klarar av att vinna. Som det var för Real Madrid på 50 talet när de vann många cuper. Att spendera mycket innebär inte alltid att man för det vinner mycket. Det behövs tålamod, arbete, balans. Naturligtvis en stor ekonomisk tillgänglighet är en bra bas, men bara det räcker inte.”

Min depression?
”Detta händer för att vi är alla mänskliga varelser och det kan hända en fotbollspelare med. Det är viktigt för en man när han växer upp, det gör att han mognar. Nu känner jag mig starkare än förut, jag är inte längre rädd att bemöta negativa moment.”

Calciopoli?
”Det var mycket hårt för mig, men även för alla de som tog samma beslut som mig. Fem år utan att vinna något, att spela lite i Champions League. Men den stolthet och glädje som jag kände när vi vann Lo Scudetto för två år sedan är obeskrivlig. Det betalade igen hela mitt lidande.”

Buffon och Casillas kramar om varandra

Fino Alla Fine!
/Lorenzo