Bayerns Mandzukiz talar om anledningen till att han inte blev Bianconero!

Kroaten Mario Mandzukic blev under förra säsongen värvad av Bayern München från Wolfsburg, men precis som när Juve snuvade Bayern på Diego och Arturo Vidal så kunde de även ha köpt Mandzukic mitt framför näsan på den tyska klubben. Mandzukic talar nu ut om det hela till ”Extra Time”:
”Under 2012 så ville Juventus ha mig och jag var stolt över deras intresse då det är en storklubb i Europa och att jag redan som en liten pojke beundrade Buffon som är den bäste. Jag gillade Juventus för deras spelstil och hur de är som klubb. Juventus var intresserade och det var jag också men jag tror att priset var ett problem. Sedan så kom Bayern med ett erbjudande och för mig var allt bestämt. Jag har ju också gjort mål på Buffon och det är jag stolt över.”

Mycket riktigt så innebar försäljningen till Bayern att Mario istället ställdes emot den gamla damen i Champions. Det blev då ett mål mot Gigi och Bayern tog sig vidare och vann så småningom hela turneringen efter 2-1 mot Dortmund i historiens första heltyska final som dömdes av Rizzoli. Då gjorde Mandzukic dessutom matchens första mål och hans Bayern tog utöver det även ligaguldet och den tyska cupen förra säsongen för att fullborda en historisk trippel. Mario kan inte vara missnöjd…

Efter Lewandowski hör vi alltså om Mandzukic som också kunde ha kommit till Juventus. Det är två finalister från förra Champions och man förstår att pengarna verkligen är något som ”stör” när Juventus jobbar under övergångsfönstret. Men trots det kan man väl inte klaga allt för mycket? Visst har andra lag betydligt större medel att jobba med, men Conte fick Llorente + Tevez för mindre än vad Matri såldes för. Om man inte kan handla som man vill får man vara smart och göra det bästa av situationen och det har Juve gjort:
Förra säsongen fanns det fyra anfallare som användes frekvent i Juventus trupp (Vucinic, Giovinco, Matri och Quagliarella) samt två anfallare som fanns där som backup (Bendtner och Anelka). De hade ett totalt värde på 75 M €.
Denna säsong finns det fem anfallare (Tevez, Llorente, Vucinic, Giovinco och Quagliarella) och de har ett totalt värde på 89 M €.
Juventus har alltså inte investerat mer än vad de sålt för, men de har ändå lyckats att öka anfallets värde med 12 M € samtidigt som de nu inte har oanvändbara anfallare i truppen.

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham