Bara Juventus kvar i Europa bland de italienska lagen när kvartsfinalerna lottas!

Juventus vann mot Fiorentina på bortaplan med hjälp av Andrea Pirlos otroliga frisparksmål i hans 125:e match i Europa och det innebar en 2-1 vinst totalt efter 1-1 matchen på Juventus Stadium. Vinsten tar Juventus till kvartsfinal i Europa League för första gången i klubbens historia (om man enbart tittar på det som en ny turnering såklart då Juve annars är laget med delat flest titlar i UEFA-cupen). Intressant att tilläga är självklart även att det var första förlusten någonsin för Fiorentina i Europa League.

Napoli var också i turneringens åttondelsfinal men efter 2-2 mot Porto på hemmaplan tog äventyret slut för Benitez som förra säsongen vann denna turnering med Chelsea. Det innebär alltså att Juventus är det enda italienska laget kvar i Europa då även Milan åkte ut från Champions mot Atletico Madrid.

Resultaten i åttondelsfinalerna följer nedan:
Åttondelsfinalerna i Europa League

Utöver Juventus har alltså Valencia och Sevilla från Spanien, Benfica och Porto från Portugal, Lyon från Frankrike, Basel från Schweiz och AZ Alkmaar från Holland gått vidare.

I Spanien spelades ett helspanskt möte och Sevilla tog sig vidare på det mest dramatiska sättet då de först vände 0-2 förlusten från hemmamtchen till 2-2 mot Betis med hjälp av 0-2 efter 90 minuter och då de dessutom vände i straffläggningen från 3-2 till 3-4 för att ta sig vidare.

Det finns inga regler som gör att lag inte kan möttas i den kommande lottningen, utan fredagen den 21 mars (imorgon), i Nyon som äger rum klockan 13.00 kommer att dras på ett sätt att alla lag kan möta alla. Åtta lag är kvar då det är kvartsfinal och det går till som så att första laget som dras kommer att starta på hemmaplan.

Kvartsfinalmatcherna kommer att spelas den 3 april och den 10 april, men tiderna kommer vi att få reda på efter lottningen är klar.

Nando och Bonny är nöjda på väg hem till Turin där finalen spelas

Detta påverkar även Juventus i ligaspelet då matchen mot Livorno nu flyttas till den 7 april istället för den 6 april samtidigt som matchen mot Udinese spelas den 14 april istället för den 13 april. Det blir alltså två måndagsmatcher istället för söndagsmatcher.

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham