Andrea Pirlo framröstad till Mr Energy i Juventus under mars!

Juventus har ett sponsoravtal med koreanska bolaget Hanwhas energikoncern SolarOne. Hanwha SolarOne som bland annat gör solpaneler har energi i fokus och nu har man tillsammans med Juventus haft en kampanj där supportrarna röstat fram Mr Energy bland Juventus spelare.

Första gången man röstade var i september, och då vann Arturo Vidal. I de tre efterföljande månaderna så röstades Tevez, Pogba och Llorente fram till Mr Energy innan Arturo och Carlitos som ständigt kämpar om förstaplatsen i Juventus interna poängliga såg till att vinna för andra gången i januari respektive februari. Denna gång blev det dags för Juventus stora regissör, Andrea Pirlo, att bli framröstad till Mr Energy och det innebär att han är den första Juvespelaren utanför topp 4 i Juventus interna poängliga som vinner denna titel som tilldelas varje månad.

Nedan följer vinnarna för varje månad i turordning:

  1. Under september månad gjorde Vidal ett mål och en assist och han var mycket bidragande när Juventus gick obesegrade den månaden.
  2. Under oktober månad så gjorde Tevez tre mål och en assist.
  3. Under november månad så avgjorde Pogba mot Parma, sedan stod han för förarbetet innan Llorentes mål mot Real Madrid borta samtidigt som även han ordnade straffen på hemmaplan mot spanjorerna. Sedan kan väl ingen glömma bomben mot Napoli?
  4. Under december månad avgjorde Fernando Llorente i slutsekunderna mot Udinese hemma, sedan stod han för ett mål och en assist när Atalanta demolerades på bortaplan. Llorente som hade en tuff inledning med få spelade minuter är just nu den andra mest använda anfallaren och han har gått från klarhet till klarhet då han dessutom gett Conte en ny dimension i spelet med hjälp av sin fysik och styrka i luftrummet.
  5. Under januari bjöd Arturo på många speciella ögonblick då han till att börja med drog igång Juves målskörd i 2014 med ett fantastiskt kyligt mål mot Roma när toppmötet vanns hemma enkelt med 3-0. Efter det så bjöd han på två mål och en assist när Sampdoria sänktes. Tre mål och alla på Juventus Stadium och omedelbart när februari drog igång så fortsatte Arturo att briljera när han slog till mot Inter.
  6. I februari var det dags för Tevez att vinna för andra gången. Han såg under februari månad till att klättra upp till ensam skytteligaledning i Serie A och att han dessutom blev Juves interna poängledare. Det blev två mål mot Verona borta och sedan avgjorde Carlitos Derby della Mole på Juventus Stadium. Strax efter månadsskiftet stod han dessutom för en otrolig insats mot Milan som kröntes med matchens sista mål i form av en riktig missil som var helt otagbar för Abbiati. Som om att allt detta inte var nog så blev Carlitos dessutom pappa till en ny son under februari!
  7. Denna gång var det alltså dags för Andrea Pirlo att vinna denna Mr Energy-titel för första gången. Han bjöd på två fantastiska frisparkar som avgjorde matchen borta mot Genoa i slutskedet och som tog Juventus till kvartsfinal i Europa League mot Fiorentina på Artemio Franchi. Han bokstavligen sköt ut Juve från en dålig period med hjälp av sin magi och förutom det så briljerade han hela tiden med otroliga framspelningar och en unik spelförståelse. 2 mål och 1 assist blev det totalt under februari och därmed tog Pirlo upp sin poängskörd till 10 poäng då han totalt gjort 5 mål och 5 assists.

Vem vinner Juventus Mr Energy i mars månad? Du kan faktiskt rösta om du har Facebook!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham