Alessandro Matri talar ut inför återkomsten till Juventus Stadium!

Matri talar ut till Gazzettan: ”Jag har fortfarande inte gjort mål, men om jag gör det mot Juve så jublar jag. Har ett speciellt förhållande med Chiellini, Andrea och Pepe. Jag lämnade först för att…”
Alessandro Matri blev intervjuad av Gazzetta dello Sport inför stormatchen mellan Juventus och Milan. Han talade om Juventus samt om sin mållösa början på Milanäventyret. Bland annat säger han ex-Juventinon: “Att göra mål är något jag saknar jättemycket, men det har ju hänt förut, så jag lever med det på ett lugnt sätt.”

Om Juve sade Matri följande:
“Om jag gör mål så jublar jag, jag ser det inte som att jag inte har respekt för Juve. För mig så jublar man efter att man gjort mål. Det gjorde jag även mot Cagliari, jag förstår inte varför jag inte kan göra det nu också. Jag har fortfarande goda förhållanden med mina gamla lagkamrater, några har skrivit sms för att be mig att inte göra några mål mot dem; ”Vänta med att göra mål, inte mot oss, snälla…”.
Att vinna mot en direkt konkurrent höjer moralen. Jag tror på en av de tre främsta platserna i serien för Milan, kanske även Scudetto. Varför inte? Säsongen är lång. I Turin lämnade jag en underbar grupp och är lycklig över att få återse dem. Med Andrea Pirlo, Chiellini och Pepe har jag ett speciellt förhållande.
När din klubb kallar på dig och säger till dig att där finns erbjudanden för en så betyder det att de inte längre tror på dig och inte längre vill satsa på dig. Juve har och hade behov av pengar för att kunna investera. Mellan mig och Quagliarella så lämnade den som först fick ett erbjudande.”

Om Pirlo:
“Det hände ofta att jag kom in på plan i den andra halvleken istället för att bytas ut. Jag tycker inte Andreas reaktion var överdriven, man måste förstå hela konceptet. Det hör till att vara lite nervös efter en hård kamp där motståndaren hela tiden markerar dig.”

Om Allegri och Conte:
“Taktiskt sett så är Conte mer obsessiv, han är en stor motiverare. Allegri däremot har mer kontakt med spelarna och han söker ofta en dialog. Hans främsta kvalitet är att han alltid är lugn även i svåra ögonblick. Med honom har jag alltid haft ett bra förhållande.”

Om Llorente:
“Jag vill inte döma Fernando, som är en duktig grabb, men det är sant att man satsar väldigt lite på våra egna Italienska spelare.”

Om matchen imorgon:
”Jag såg inte matchen mot Galatasaray, ibland så måste man dra ur proppen. Om Juves värde finns det inget att diskutera om, om sen spelarmarknaden gör att man förstärker eller försvarar laget det ser man efterhand. När Conte sade att det kommer att bli svårt att bekräfta sig igen, så sade han sanningen. Efter tre år så studerar de andra lagen dig. De andra har dessutom förstärkt sig, framförallt Roma och Napoli har gjort detta och konkurrensen ökar. Men det hör till att ett lag har en tillfällig mental och fysisk nedgång.”
Matri med sin Nargi

Matri sade ju att han firade mot Cagliari, men det gjorde han bara i det sista mötet förra säsongen. Första matcherna och framförallt i den allra första matchen där han gjorde sitt debutmål i Juventuströjan mot Cagliari så jublade han aldrig. Nu återstår det att se om Matri verkligen firar om han gör sitt femte mål mot Juve (han har hittills gjort fyra mål på åtta matcher mot Bianconeri). Videobevis om att han inte firade kommer nedan:

Välkommen tillbaka till Juventus Stadium Matri, denna gång har du fel tröja på dig och vi önskar dig absolut ingen lycka. Giorgio är snäll utanför plan och över SMS, men nu får du se upp för en hungrig King Kong!

Fino Alla Fine!
/Lorenzo, Riham