Juventus växer i Europa och är störst i Italien!

Juventus Stadium är först i Italien med en publiktäckning med hela 94 %, på andra plats finner man Napoli med 59 %!
Efter att ha varit nere i helvetet är man nu i paradiset. Juventus är tillbaka i Italien, och förväntas också vara tillbaka ute i Europa. Trots att man ännu väntar på att vinna den största titeln igen så smittar ”Juvefebern” tydligen av sig med en svindlande fart även ute i Europa!

Recupum, ett företag specialiserat på kommersiella undersökningar, presenterade igår på ”Partner Days”, som man höll i Borgo Egnazia (Apulien i sydöstra Italien), färsk statistik. Där framkommer det verkligen intressanta siffror: Juventus är just nu på en 7:e plats bland lagen med flest fans i Europa. 38 miljoner är siffran och det visar på en ökning med hela 9 %!

I Europa är Barcelona störst och först med hela 70 miljoner fans, Real 62, Bayern 53 och de tre Engelska lagen United, Arsenal och Chelsea har 52, 45 respektive 43 miljoner fans. Att lägga märke till: United har utanför Europas gränser förlorat hela 21 %.

När det gäller Italien så dominerar Juventus i stort sett alla regioner. I Kampanien dominerar dock Napoli, i Lombardiet är det jämnt fördelat mellan Bianconeri och de två Milanlagen. I den generella listan så leder Juventus, följda av Milan, Inter, Napoli och Roma.

Källa: goal.com

Fino Alla Fine!
/Lorenzo