Juventus – Laget som säljer ut alla arenor runt om i Italien!

Man talar mycket om hur många arenor runt om i Italien som gapar tomma. Det man dock enkelt uppmärksammar är att det alltid  är helt eller näst intill fullsatt när Juventus spelar.

Om man tittar på summeringen av årets publiksiffror i Italien så ser man en tydlig trend. I 10 av 17 fall har hemmalagen haft sin högsta publiksiffra mot just Juventus! Anledningen till att det är 17 och inte 19 lag är att exakta siffror saknas för Cagliari som hade stora problem med Is-Arenas samt Chievo som inte har registrerat officiella siffror.

Bland de 7 lag som inte haft högst siffror mot Juve har 5 haft den andra högsta siffran mot Juventus!

Juventus Stadium var dessutom helt utsålt vid 11 av 19 tillfällen och högsta siffran registrerades mot Napoli på 40 562 åskådare. I medel låg publiksiffran per match på 38 600 vilket innebär att Juventus Stadium genom säsongen i genomsnitt var 94.1 % fullt. Inter som hade högsta snittet på 46 551 åskådare har en motsvarande siffra på 58.1 %. Samtidigt hade både Inter och Milan sina respektive högsta publiksiffror mot Juventus och inte från när de möttes i sina Milanoderbyn.

Officiellt har totalt över 8.4 miljoner personer sett matcher på plats i Serie A denna säsong. Högsta siffran för säsongen var i matchen där Juventus vann med 2-1 mot Inter borta, 79 341 åskådare!

Källa: stadiapostcards.com

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham