Tillbaka till skolan!

Juventus som förra året drog igång det nya initiativet Juventus College, invigde sin första skola och öppnade klassrummen för första gången den 12 september 2012. Juventus Gymnasium är det första av sitt slag i Italien och målet är att förena unga elevers fotbollsintresse med en stabil och effektiv skolinlärning.

Video från invigningen:

De flesta av oss är nu tillbaka på jobbet eller på skolan efter sommarlovet och Juventus College är inget undantag. Idag var nämligen Juventus president Andrea Agnelli på plats på Vinovo för att hälsa eleverna välkomna till Juventus Colleges andra år. Agnelli fick även chansen att påminna eleverna om deras skyldighet att sträva efter framgångar både i och utanför klassrummet då han sade bland annat följande:
”Ni har två mål framför er; att vinna i skolan och att vinna på fotbollsplanen. I Juventus behöver ni alltid ge ert bästa, oavsett vilka aktiviteter ni är involverade i.”

Andrea Agnelli talar till eleverna

Lo Stile Juventus gäller alltså även på Juventus Gymnasie!

Giuseppe Marotta, Aldo Mazzia och rektor Stefano Braghin var även på plats tillsammans med presidenten. Samarbetet är från början upprättat av Giovanni Agnellis samfund med undervisningsvägledning från Edoardo Agnellis Internationella Institut. Det gör att gymnasiet delar ut ”quarta superiore”-betyg till 17-åringar då de har den rätta kursplanen till ”fjärdeårselever”. Juventus College har även en ny matsal i vilken eleverna kan avnjuta en rad olika nylagade rätter. En expansion kommer att göra det möjligt för gymnasiet att även ge 18-åringar möjligheten att studera enligt ”quinta superiore”-kursplanen för att de skall erhålla sin utbildning på plats nästa år. Man kommer även att bygga till nya laboratorium för att förbättra utbildningsmöjligheterna i de redan befintliga och imponerande institutionerna.

Först på plan och utanför plan… Juventus står alltid som ett exempel att följa i Italien.

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham