Juventus City, en dröm som nu blir verklighet!

Juventus kan nu äntligen påbörja sitt arbete med att förverkliga en gammal dröm med sitt storslagna projekt “Juventus City” i Continassa, det nya centrumet för Juventus träningar som kommer att ha bostäder, hotell och köpcentrum!

Aldo Mazzia, medlem i Juventus styrelse, presenterade i morse (den 5 juni 2013) detta storslagna projekt med titeln: ”Juventus, inte bara fotboll” under ett konvent arrangerat av ”Expo Real Estate” i Milano. Detta sker efter underskriften av det preliminära kontraktet den 28 december förra året mellan Juventus och kommunen i Turin för köpet av ett område så stort som 180 000 kvadratmeter (totalt 260 00, ca 80 000 kommer att användas av staden Turin). Med kontraktet som varar i 99 år så är nu allt i stort sett klart för att kunna förverkliga denna stora dröm som påbörjades under Triadens tid, då främst Giraudo var den som som önskade och planerade detta redan i 2003. Den 11 juli i år så kommer man att officiellt signera överenskommelserna. Marken där man ska bygga har stått stilla i över 50 år och den 31 augusti så kommer Juventus att börja bygga sin egen lilla stad!

Juventusprojektet som går från en dröm till en verklighet!

Förutom Juventus nya säte och träningsplaner med alla tillbehör så bygger man ett hotell med 160 rum som kommer att stå öppet 10-11 månader om året och där en del av rummen är reserverade till spelarna i Juve när de befinner sig på träningsläger. Detta är extra praktiskt för alla de spelare som bor långt ifrån. Vinovo kommer alltså att överlåtas till ungdomslagen. Annat som kommer att byggas är en ”Concept Store”, dedikerad åt familjer med barn mellan 0-14 år, en maxibiograf med 10 salar med det högteknologiska IMAX, ett nytt och supermodernt bostadskomplex som sträcker sig över 6000 kvadratmeter med 40-50 villor och lägenheter inbäddade i ett härligt grönområde.

Mondo Juve bjuder på en bild av hur det kan se ut uppifrån i framtiden

Juventus investerar med egna medel ca 30 M € (training center och högkvarteret), medan ”Concept Store”, biograferna, hotellet och bostadsområdet bekostas av andra privata grupper som Juventus förhandlar med just nu.
Allt beräknas stå klart i 2016.

Projektritning 1Projektritning 2 Projektritning 3 Projektritning 4 Projektritning 5 Projektritning 6 - översikt
Källa: Gazzetta dello Sport

Fino Alla Fine!
/Lorenzo