Juve goes Premier League?

Reading FC, Zingarevich: ”Juventus vill ha oss som en satellit-klubb.”
I många engelska tidningar så har nyheten om att man är nära en överenskommelse för ett partnership mellan Juventus och det engelska laget Reading FC  hamnat på förstasidorna.
Daily Mail bekräftar att “The Royals “ kommer att bli det andra engelska laget med italienska “rötter” efter Watford, Udineses och Pozzos ”satellitlag” som under dessa år tagit emot många spelare för att mogna i Premiership.
Partnershipet innebär för Reading att de kan använda sig av många unga spelare som för närvarande bär den svartvita tröjan.
Och det är den ryske ägaren av Reading, Anton Zingarevich som deklarerar i Reading Post att samarbetet med Juve innebär ett stort steg framåt för hans klubb: “Det vore utmärkt att stabilisera en överenskommelse med en klubb som Juve. Juventus söker en partner och vi håller på att förhandla om det just nu.”

270501
Zingarevic har bekräftat att samarbetet framförallt syftar till att låta unga spelare mogna: ”Juve har nästan 100 spelare som de vill låta växa och söker efter klubbar som kan hjälpa dem med detta.”
Onödigt att förlänga sig om hur viktigt en sådan överenskommelse skulle innebära som inte bara tillåter Agnellis klubb att låta sina spelare från Primavera och andra spelare som Juve värvar att kunna växa upp med kontinuitet men också att kunna evaluera framtidslöften och element för att värdesätta dem därefter för eventuella försäljningar utan att riskera underpriser.
Så vi ser på det här med en stor nyfikenhet och intresse. Men det verkar som om Juve kommer att ha sin allra första satellitklubb i England och att Juvefansen då kan börja heja på Reading, en träningssal för unga talangfulla Juventusspelare.

Fino Alla Fine!
/Lorenzo