Välkommen till 300-klubben Giorgio Chiellini!

I vinstmatchen mot Roma visade Juventus vilket lag som verkligen är bäst i Serie A. Contes Juve tangerade sitt eget, samt Carcanos och Capellos rekord på 10 raka vinstmatcher. Men det var något mer som hände. Chiellini spelade nämligen sin 300:e match i Juvetröjan och gick därmed in i den exklusiva 300-klubben med spelare som spelat 300 eller fler matcher i Juventus.

I Juves nuvarande trupp är det bara Giorgione och Buffon som har lyckats med detta. Buffon har ju 465 spelade matcher nu och är bara 11 matcher ifrån att bli målvakten med flest matcher i Juves historia (Dino Zoff innehar just nu rekordet med 476 matcher) och Giorgio Chiellini som nu har spelat 301 matcher börjar närma sig topp tio listan i Juves historia då han har 139 matcher upp till Antonio Cabrini på tiondeplatsen. Trea i Juves nuvarande trupp är Juvesonen Claudio Marchisio som har spelat 233 matcher i BiancoNeri.

Chiellini har just nu 301 matcher som redan nämnt och sedan debuten i säsongen 05/06 under Capello har han alltså representerat Juve i hela 26 203 minuter. Då har han spelat i Serie A, Serie B, Coppa Italia, SuperCoppa Italiana, kvalspel till Europa League och Champions samt i Europa League och Champions. Totalt har han fem titlar i Juventus då han med Capellos Juve var med och vann Juves 29:e Scudetto och sedan tagit back-to-back Scudetti och SuperCoppa Italianatitlar med Conte i 11/12 samt 12/13 respektive 2012 och 2013.

För att fira att Chiellini är med i 300-klubben så såg Juventus till att King Kongs tröja från Romamatchen hängdes upp i Juventus Museum och JTV bjuder idag på en härlig video från evenemanget!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham