Trezeguets återbesök och hyllning – Bentornato David!

Juventus som tog emot Roma på söndagen passade på att hylla en av sina största utländska spelare genom tiderna. Trezeguet kom tillbaka och fick se allt från Vinovo och Juventus Museum till Juventus Stadium och matchen mot Roma. Juventus TV bjuder genom sin YouTube-kanal på en exklusiv video från Trezegols återbesök och hyllning som kan ses högst upp i denna artikel!

En annan man som också var på plats var Luciano Moggi som kom till Juventus Stadium för första gången under officiella sammanhang. Trez mötte självklart Moggi som var mannen som hämtade hem fransmannen till Juventus från Monaco för 23 M € i år 2000 strax efter att Trezeguet hade satt golden goal målet mot italienska landslaget i EM 2000 i Holland och Belgien.
Moggi och Trezeguet tillsammans

Trezeguet som är fjärde bästa målskytten i Juventus historia med 171 mål är den bästa utländske målskytten i klubben. Omar Sivori som innehade detta rekord före David hade gjort 167 mål men i en match mot Atalanta (som då tränades av ingen mindre än Antonio Conte) i 2009 så nådde Trezeguet denna siffra.

Trezeguets 167:e mål i Juvetröjan mot Contes Atalanta den 7 november 2009:

Det blev som nämnt ytterligare fyra mål och totalt 171 mål på 320 matcher och Trezeguet hann på 11 säsonger även vinna fyra Scudetti, en SuperCoppa Italiana och tyvärr förlorade han en Champions League-final i Manchester år 2003.

Före hyllningen på Juventus Stadium så intervjuades Trezeguet i JTV-studion och då talade han om en del och bland annat så avslöjade han vilket mål i Juventus som för honom betydde mest. Kan du gissa vilket kära läsare?
Svaret får du nedan:

Ja det var ingen överraskning att publiken sjöng: ”Trezeguet, Trezeguet, Quando Gioca Sempre Segna Trezeguet” (När han spelar gör han alltid mål).

Mr SIII (Pagno) bjuder självklart på en fantastisk live-video från hyllningen:

Glöm inte att du som supporter kan ställa en fråga och få den besvarad (den 8 januari) av Trezeguet själv genom att twittra med hashtag #Tlk2David:

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS och Bentornato David!!!
/Riham