Quagliarella & Juve – The Full Story – by Colosimo99

Fabio Quagliarella kom till Juventus i samband med att Andrea Agnelli blev Juves president och Giuseppe Marotta blev sportdirektör. Tränare var Luigi Delneri och Quagliarella inledde med 9 mål och 1 assist i de 16 matcher som han deltog i under 2010. Målsnittet låg på 145 min/mål och Quaglia var mannen som hade bidragit med mest i ett Juve som hade spelat bättre än under den föregående säsongen och som dessutom inte låg allt för långt ifrån en plats på toppen av ligan.

Den 6 januari 2011 var det dags för årets första match när Juve tog emot Parma i den 18:e omgången av Serie A 10/11 och då hände det som inte fick hända. Quaglia skadade sig allvarligt bara några minuter in i matchen och Juventus förlorade på hemmaplan med 1-4 i en match som definierar Delneri-Juves stora fall. Juventus köpte Matri som ersättare men även om han gjorde en hel del mål så var resultaten långt ifrån acceptabla… Quagliarellaeffekten var som bortblåst och allt kollapsade.

Juventus trodde på ”Eta Beta” och de köpte loss honom trots korsbandsskadan och operationen som höll honom borta i mer än åtta månader. Conte hade tagit över och då Mister är en tränare som inte tar risker så fick Fabio sakta men säkert spelas in i laget. Det blev under hela ligasäsongen bara 889 minuters spel, men det blev ändå 4 mål vilket innebar ett målsnitt på 222 min/mål. Här kom även Quagliarellas två första titlar på klubblagsnivå då Juventus vann sin 30:e Scudetto och sin 5:e supercuptitel.

Den riktiga återkomsten kom så äntligen i Quaglias tredje säsong med Juventus och andra säsong med Conte. Det var bortamatch mot Chelsea och Juventus som hade kommit i ett 2-0 underläge på Stamford Bridge hade genom Vidal reducerat i den första halvleken till 2-1. På bänken satt en viss Massimo Carrera då Conte var avstängd och Carrera som hade gett Fabio Quagliarella 16 minuter i slutet av matchen mot Udinese satsade på att ge spelaren sin Champions Leaguedebut samt ytterligare 16 minuter mot Chelsea. Fabio gick in och det tog inte mer än 5 minuter innan resultatet var 2-2. Strax därefter kunde det ha blivit 2-3 till Juventus men ribban var inte Quagliarellas vän den gången.

Totalt blev det 9 mål och 4 assists i ligan (målsnitt på 129 min/mål) samt 4 mål och 1 assist i Champions (målsnitt på 95 min/mål). Det blev alltså debut i Champions, måldebut i Champions samt ett fantastiskt målsnitt, sedan lyckades Fabio även bli Juves delat andra bästa målskytt i ligan i en säsong där han för första gången i karriären gjorde ett hattrick och där han avgjorde matcher mot Chievo och Inter på egen hand.

Denna säsong så valde Juventus att sälja Matri och behålla Quagliarella. Hittills har det sett bra ut med 1 mål i ligan samt 2 mål i Champions med fantastiska målsnitt på 103 respektive 70 min/mål. Matri har totalt spelat nästan dubbelt så många minuter (426 mot 242 minuter samt) men inte gjort mål hittills. Om man tittar på Quagliarellas totala statistik i Champions så har han spelat 520 minuter och gjort 6 mål, det är alltså ett snitt på 87 min/mål och för att inse hur pass bra snittet är kan man jämföra med Messis eller Cristiano Ronaldos motsvarande siffror som ligger på 103 respektive 144 min/mål!

På söndag är det match mot Milan och då kommer Juventus ställa upp med Quagliarella och Milan med Matri, det kommer absolut att bli ett intressant möte i matchen och supportrarna kommer få något extra. Något annat extra är den video som Colosimo99 bjuder på med Quagliarella. Se och njut!

Fino Alla Fine!!!
/Riham