Martin Caceres – El Pelado – by Colosimo99

Martin Caceres som kallas för El Pelado hade en mindre framgångsrik början på säsongen och var långt ifrån en startman, men när det dragit ihop sig och Juventus behövt honom som mest i samband med att Andrea Barzagli varit borta så har den uruguayanske krigaren klivit fram och levererat. Härliga brytningar, distinkta tacklingar och ett ständigt driv bidrar till att Juve på löpande band kan hålla sina motståndare mållösa, sedan har Caceres även en fin högerfot som han kan slå perfekta inlägg med… fråga Llorente!

Martin som nu har spelat 79 matcher i Juvetröjan kom egentligen tillbaka till Juve säsongen 11/12, för han representerade Juventus redan säsongen 09/10. Han har totalt gjort sex mål i Juventus och framförallt minns vi doppiettan mot Milan i Coppa Italia samt de avgörande målen mot Inter och Napoli i Serie A. Denna säsong har han fått spela i 22 matcher eller mer exakt 1731 minuter hittills. Då han mest varit mittback denna säsong (tidigare har han använts mer som ytter) så har det blivit mindre inskrivningar i poängprotokollet och därför ser vi ”bara” en assist och ett mål av Caceres som ju kom mot Real Madrid respektive Avellino.

Idag bjuder Colosimo på en fantastisk video med El Pelado. Se och njut och tänk att denna man bara är 26 år, han har alltså kanske hela sex år kvar på topp som mittback i Juventus!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham