Lyon 0-1 Juventus, by pagno1972

Igår kväll var Mister Contes Juventus i Frankrike för första gången och Juve skulle spela den första kvartsfinalen någonsin i Europa League (det är alltså det längsta Juventus kommit sedan nya versionen av UEFA Cupen som idag kallas för Europa League drog igång). Det var även den första officiella matchen mot franska stoltheten Lyon. Det blev inte en match som bjöd på skönspel direkt, men vi fick se ett hungrigt Juve som verkligen ville vinna. Chanserna skapades genom hög press och en gedigen vilja och till slut så forcerade Juventus ledningsmålet också när Bonucci tryckte upp bollen i nättaket.

Matchen var speciell för Gianluigi Buffon då det var hans 700:e match i klubblagssammanhang och han dessutom fick hålla sin 20:e nolla för säsongen.

Men det var mer än så som var speciellt då vi alltså fick se Contes första vinst som tränare i Frankrike, Juves första vinst i en kvartsfinal i Europa League samt den första riktiga vinsten någonsin mot Lyon. Som vanligt så skrev vinnaren historia och som sig bör så fanns många Juvefans på plats och som hejade på medan deras hjältar inte svek på plan. Mr SIII var en av de som var med för att bära fram Juve och han delar med sig av känslorna och händelserna med fantastiska livevideos genom sin YouTube-kanal!

Bortasektionen showar:
Längst upp i denna artikel!

0-1 målet av Bonucci:

Hemmafansen:

Där fanns en Torosupporter som hejade på Lyon och Pagno fångade honom på video:

Fansen tackar hjältarna som tackar fansen:

Grazie Pagno e FORZA JUVE!!!

Fino Alla Fine!!!
/Riham