Leonardo Bonucci – Goals, Tackles & Skills – by Colosimo99

När det såg ut att vara ordentligt låst ut igår så klev han fram… Leonardo Bonucci!

Mannen som redan som barn hade en Del Piero-plansch på väggen i rummet trots att hela familjen var Intersupportrar är idag en fundamental del av Contes Juventus. Matchen igår kväll var hans 166:e i Juvetröjan och det visar hur pass viktig han är då han har varit med i fyra säsonger, vilket alltså innebär att han innan denna säsong ens är slut snittar nästan 42 matcher per säsong!

När Pirlo är punktmarkerad ser Bonny till att förvalta uppspelen och bland annat så fick vi igår se att Leonardo längst bak fördelade hela 70 bollar i den första halvleken jämfört med Pirlos 30. Det har blivit en del fantastiska assists denna säsong och förutom det så ser ju Juventus centrala mittback till att även hota framåt på fasta situationer. Målet igår var det sjunde i Juvetröjan och faktiskt det tredje i Europacupsammanhang då han tidigare gjort mål mot Shakhtar Donetsk i Champions förra säsongen samt mot Sturm Graz i kvalet till Europa League säsongen 11/12, som ju dessutom var hans debutmål i Juvetröjan.

Leo sänkte Lyon

Colosimo bjuder på en fantastisk video med Bonny som vi tycker är passande att dela idag när Bonucci är en hjälte som såg till att Juve nu har en fot i semifinalspelet i Europa League. Se och njut och tänk att denna man i år bara fyller 27 år, han har alltså många år kvar på topp som mittback i Juventus!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham