Se Juventus presentation av Tevez på presskonferensen kl 11.30 direkt!

Några av frågorna som ställdes följer nedan tillsammans med Carlitos svar:

 • Vad fick dig att acceptera att komma till Juve och vad fick dig att välja nummer 10, ett nummer som många fantastiska spelare har burit?
  ”Först av allt vill jag tacka Juve för att de lade ner ett stort arbete för att ta mig hit och ge mig denna chans. Jag vill även tacka tränare, spelare samt övriga i Manchester City för de fina åren som jag spenderade hos dem. Jag vill även tacka Agnelli, Marotta och Fabio (Paratici) och andra representanter i Juve för chansen samt min agent. Jag vet att detta nummer för med sig ett stort ansvar och att det innebär en stor utmaning att ta över ett nummer som många andra topplayers i en storklubb som Juve har haft. Jag gjorde det förr i Boca Juniors där Maradona spelat och den största utmaningen är för mig att göra bra ifrån mig i en sådan stor klubb som Juventus.”
 • Vad känner du om att komma till ett lag vars omklädningsrum pryds av bilder med spelare som Platini, Zidane, Sivori och Baggios, och förväntade du dig en så stor entusiasm eller var du överraskad av den stora uppmärksamheten och entusiasmen över din ankomst till Turin?
  ”Jag vill självklart inte att vi skall glömma att nämna Alessandro Del Piero som var den senaste kaptenen och spelaren som bar tröja nummer 10 i Juventus. Han är en person och en spelare som jag respekterar oerhört mycket en och han är en symbol som representerar Juve,  Det är en ära att få bära denna tröja med detta nummer. Gällande er andra fråga så tror jag att italienska supportrar är mycket lika de i Argentina och jag känner att de är mycket engagerade i klubben och jag blev inte överraskad av entusiasmen då jag fått kärlek och uppskattning redan från början av fansen.”
 • Galliani sade att ”Tevez kommer inte att svika mig” några dagar innan du skrev på kontraktet med Juve, kommentar?
  ”Jag vill vara mycket tydlig och ärlig och säga att jag bara har talat med Galliani vid några få tillfällen i mitt liv och att senaste gången var förra året när intentionen var att jag skulle till Milan. Jag vet inte varför han skulle säga något sådant.”
 • Kan Juve vinna i Europa under de närmaste åren?
  ”Idag är jag här och det är jag mycket glad över. Jag känner en skyldighet och önskan att vinna Scudetton med Juve och ett annat objektiv är självklart att vinna Champions. Jag vet att Juve nu är ett starkt lag.”
 • Hur känns det att vara i Italien idag?
  ”Jag har alltid velat spela i italienska ligan och det är en dröm som gått i uppfyllelse.”
 • Conte är en tränare med ett riktigt temperament, hur kommer du att undvika problem som du har stött på i tidigare klubbar?
  ”Svaret är simpelt… respekt är nyckelordet i denna fråga.”

Tevez 2

Marotta har bekräftat att det var Tevez själv som bad om tröjnummer 10!

Ytterligare frågor till Marotta:

 • Hur såg du på Juventus före du kom till klubben och hur har situationen ändrats under din tid i Juve?
  ”Innan jag kom hit kunde jag bara beundra Juventus från utsidan, men det var klart och tydligt redan då för mig hur pass stora och viktiga Juventus var. Föregående vinster och värvningar har visat hur stora och mäktiga Juve är som klubb, en av de största klubbarna i världen och det var enkelt för dem att ta hem stora spelare. När jag tog över var det en svår situation och många spelare ville inte komma hit. När vi började vinna igen så återfick vi vår trovärdighet och speciellt i samband med att Agnelli tog över och fick tillbaka Agnellitraditionen i Juve så ändrades situationen. Särskilt efter de senaste fina åren är situationen omvänd och spelarna (även TopPlayers) vill själva komma till Juventus och det ger oss en helt ny vy och utgångspunkt i dagens marknad. Vi är nu på rätt spår och riktning som motsvarar klubbens betydelse i historien.”

Tevez 0

Sista frågorna till Tevez:

 • Vad sade Pellegrini om ditt val att gå till Juve, diskuterade ni något innan du lämnade City?
  ”Ja, jag talade med Manuel och talade om för honom om min vilja att komma till Juventus eftersom att jag tyckte att min tid i Manchester City hade kommit till sitt slut. Manuel förstod detta beslut omgående.”
 • Hur tror du att det kommer att gå att spela tillsammans med Pirlo?
  ”Det kommer att bli väldigt enkelt och fint att spela med Pirlo och en annan TopPlayer i truppen som jag respekterar väldigt mycket är Gianluigi Buffon.”
 • Marotta har talat om att det var många andra lag som ville ha dig och att det var en utdragen förhandlingsprocess, varför valde du Italien och Juventus?
  ”Jag har faktiskt tagit detta beslut längesedan. Första gången som Juventus tog kontakt för att få mig att komma till Turin var i 2011, men då var det inte möjligt. Idag kunde det hända eftersom att Juventus var den enda klubben som gjorde ett riktigt stort arbete för att få mig och som verkligen visade ett genuint stort intresse. Det vill jag verklien tacka Juve för och jag valde Juve direkt när vi började förhandla. Om andra frågan och att komma till Italien vill jag säga att det är ett fantastiskt land och jag har alltid drömt om att spela i Italien och i synnerhet i Juventus. Till juvesupportrarna vill jag säga att jag skall göra mitt allra bästa för att vinna så mycket som möjligt med laget och prestera så bra som möjligt på plan.”

Tevez 1

Angående hur Tevez värvades tillade Marotta följande: ”Jag kan berätta att det under de sista dagarna fanns en viss inblandning så att säga. Det fanns en hård konkurrens när vi skulle värva Tevez och speciellt eftersom att Real Madrid visade sitt intresse. Det är enkelt att det i dagens fotboll kan innebära att förhandlingarna förstörs. Men eftersom att vi samarbetade med folk som var extremt pålitliga och som jobbar professionellt samt korrekt och rättvist (agenten och Manchester City själva) och därför var vi lugna och säkra på att förhandlingarna skulle lyckas.”

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham