Se Juventus presentation av Llorente på presskonferensen kl 16.00 direkt!

Marotta inledde presskonferensen med följande ord:
”Tack för att ni är här idag för den andra presskonferensen i vilken vi officiellt skall presentera ännu en viktig spelare efter Tevez. Detta är första köpet till nästa säsong och som ni egentligen vet inte riktigt var ett köp, utan snarare en övergång i vilken vi snabbt kunde få in en viktig spelare genom att enligt lagarna först kontakta hans representanter och därefter fick vi även chansen att se spelaren. Förutom hans stora talang och fantastiska skicklighet har vi även fått chansen att lära oss att han är en fin man med fina värderingar inte bara som atlet utan även som människa. Vi skrev på ett fyraårigt kontrakt och visade klart och tydligt att vi litar på honom och han litade på oss väldigt mycket. Vi är alla stolta över denna övergång. Jag, Paratici och alla andra involverade är extremt nöjda över denna övergång och vi har denna gång även lyckats att skicka en stark signal, då Juventus genom att lyckas ta hem en så tongivande spelare verkligen har höjt kvaliteten hos en sektor i laget som har varit starkt kritiserad men som på samma gång är delvis underskattad. Vi ville förbättra denna lagdel och vi välkomnar idag Fernando.”

Marotta inleder presskonferensen med några väl valda ord

”Ni är alla fotbollsexperter och ni vet att när ett kontrakt skall gå ut och spelaren inte lyckas nå en ny överenskommelse med klubben så kan spänningar och konflikter skapas som kan förstöra stämningen. Men Llorente spelade i 5 år och snittade dessutom 15 mål per säsong och detta vill vi fortsätta med och även förbättra.”

Några av frågorna som ställdes följer nedan tillsammans med Fernandos svar:

 • Paulo Aghemo, Sky Sport Italia: Varför valde du nummer 14 och varför just Juve? Fanns det andra alternativ, kanske lika viktiga som Juve?
  ”Numret är ett nummer som jag valde eftersom att jag gillar det väldigt mycket och jag tror att jag kan prestera bra med det. Juventus är en fantastisk klubb och det är en dröm att få representera dem. Juventus var den största av de intresserade klubbarna och det är som jag förut nämnt en riktig dröm att vara här.”
 • Simone Serano, Mediaset: Vissa jämför dig med Ibra, kan du identifiera dig med honom:
  ”Jag tror att han är en fantastisk spelare och vi har liknande egenskaper. Det är en spelare som jag gillar väldigt mycket och som jag har sett spela många gånger.”
 • Senaste året som var ett svårt sådant för dig, hur upplevde du ett så komplicerat år? Antagligen får du nu lite mer lugn och ro och kan utvecklas mer? Varför valde du att lämna Athletic, många påverkades och många älskar dig där och undrar fortfarande varför du valde att lämna Athletic Club?
  ”Förhandlingen var inte framgångsrik och från det ögonblicket bidrog media till att skapa en negativ image av mig. I första matchen så rapporterades det mycket negativt om förhållandet och min prestation på plan. Nu lever jag min dröm, och vill utvecklas som spelare i Juve. Jag har kommit till det bästa laget för att jag skall kunna växa i min karriär.”
 • GdS: kommer du och Tevez kunna forma ett anfallspar som Del Piero och Trezeguet, hur många mål tror du att du kan göra?
  ”Jag tror att i detta fantastiska lag finns det inte bara 2 anfallare utan 6 st, och alla kommer att kunna bidra till resultaten och göra bra ifrån sig. Conte är den som bestämmer vem som skall få spela. Jag är inte riktigt oroad över exakt hur många mål det blir utan det viktigaste är att hjälpa laget att vinna och att ta Scudetton för tredje gången i rad. Det skulle absolut vara fantastiskt att lyckas med detta viktiga mål.”
 • Har du redan träffat Conte och talat med honom? Har du följt Juve det senaste året och vilket är ditt intryck av laget. Finns det några före detta Juvespelare som inspirerar dig i din prestation:
  ”Ja jag har redan träffat Conte vid ett par tillfällen. Han är en fin person och en duktig tränare och jag ser fram emot och är glad över att få chanset att jobba med honom. Jag tror att alla Juvespelarna alltid har spelat en fin typ av fotboll och jag tror att klubben förtjänar att vinna Scudetton och förhoppningsvis klarar vi av att göra detta igen den kommande säsongen. Roberto Baggio, Trezeguet och självklart Del Piero inspirerar mig. Det finns väldigt många TopPlayers som har representerat Juve.”
 • Hur känner du för det spanska laget och hur ser dina prioriteringar ut gällande denna bit? Känner du dig fortfarande som Il Rey León?
  ”Förra året var väldigt komplicerat då jag inte fick göra det jag gillar mest av allt, nämligen att spela och det för att hjälpa mitt lag att vinna. Tyvärr innebar detta att jag förlorade min plats i spanska laget. Med Juventus vill jag visa mig igen, prestera på topp och återvinna min plats i landslaget. Jag gillar absolut mitt smeknamn och det låter bra även på italienska!”
 • Al Jazeera Sport: Du har spelat med Xavi och Iniesta och du vet säkert även hur Pirlo spelar, vilken av dessa tre spelare skulle  med hjälp av sin kreativitet kunna ge dig bäst alternativ på offensiva delen av planen?
  ”Alla dessa spelare är fantastiska och jag kan inte riktigt jämföra dem, för att var och en av dem har speciella karaktäristiska drag och de är alla olika. Jag hoppas att Pirlo här hjälper mig att växa och förbättras som spelare.”

Fråga till Marotta emellan:

 • Al Jazeera Sport: I samband med att ni köpt in Llorente, kan man säga att marknaden är slut för Juventus eller finns det fler viktiga köp under detta transferfönster?
  ”Din fråga är säkerligen relevant. Jag måste säga att även om denna övergång har varit något underskattad, just på grund av att det var en fri övergång – något som media ofta inte är speciellt entusiastiska över. Men vi måste minnas att utköpsklausulen låg på 37 M € och att vi lyckades att ta hem Fernando gratis. Genom att ha tagit hem Llorente och Tevez har vi nu två fantastiska spelare med topkvaliteter som innebär att anfallssektionen i truppen har förstärkts ordentligt. Som ni vet har vi andra mål, men vad gäller anfallarna är vi nöjda nu.”
 • Conte klagade över fysiken och karaktären av vissa spelare efter matchen mot Bayern München, fyller Llorente detta tomrum? Hur ser det ut för Quagliarella, Matri eller Vucinic och vad kan du säga om Jovetic?
  ”Mitt svar är simpelt. Det är tydligt att Fernandos karaktär passar i en totalfotboll och han passar Contes stil. Han har en viss vikt och stabilitet samt en viss egenskap som vi saknat nämligen det fina huvudspelet. Han kan med sin ankomst och fina kvalitet bidra med något som Juve förut saknat. Angående Jovetic har jag redan svarat på frågan och det är svårt att svara igen, det som inte händer idag kan hända i framtiden och fram till 31 augusti kan mycket hända. Kanske får vi honom gratis av Fiorentina, vem vet?”

Llorente svarar på frågor

Ytterligare frågor till Llorente:

 • Antonio Paolino 7Gold TV: Hälften av dina mål i Spanien har du gjort på nick, vad behöver du av dina medspelare för att leverera din bästa fotboll och vilken typ av spelare är du och hur kan du hjälpa laget?
  ”Jag tror att spelarna i Juventus trupp absolut kan hjälpa mig att göra många mål, speciellt med huvudet. Som spelare tror jag att jag kan hjälpa Juventus och hela laget på alla sätt och nivåer. Med en successiv utveckling hoppas bli mer självsäker och jag hoppas på så vis kunna bidra mer och mer.”
 • I en tid då det är svårt att ta hem stora spelare till Italien och Serie A har du kommit hit, varför är du intresserad av vår liga trots att det fanns ett engelskt lag som också ville ha dig? Hur pass kan du utvecklas här, du är ju redan en spelare som är världsmästare och europeisk mästare i landslaget?
  ”Jag tyckeratt italienska fotbollen är underbar, sedan finns ju Juventus här. Alla spelare behöver utvecklas och man har alltid tillfälle att göra bättre ifrån sig och det vet jag att jag kan göra här. Jag vet inte exakt hur mycket jag kommer kunna växa här men jag hoppas att jag här kan nå en mycket hög nivå.”
 • Filippo Cornacchia, Tuttosport: Efter senaste säsongen, hur är din form och hur ser du på Contes hårda träningssätt, är det det första som Conte frågade dig om?
  ”Jag mår mycket bra och känner att jag har en mycket god form eftersom att jag har jobbat i 2 år med en tränare som kör hårt. Även om jag inte fått spela mycket har jag jobbat hårt och även under min semestertid har jag jobbat enligt ett schema som Conte lagt upp till mig och det kändes bra. Jag tror att träningen kommer bli hårdare efter detta.”
 • Förväntade du dig en sådan entusiasm över att komma till Juventus, är det sant att även Inter försökte få dig att komma till Italien?
  ”Igår var underbart och spektakulärt, helt fantastiskt. Jag var verkligen positivt överraskad över det fina välkomnandet som jag fick av Juventusfansen. Jag tackar dem för deras support som jag fått omedelbart vid min ankomst. Jag vill säga till dem att jag är mycket glad över att vara här och för att jag får bära en prestigefull tröja som denna. Det är inte sant att Inter var intresserade.”

Llorente presenteras med nummer 14

Marotta avslutade konferensen med följande ord:
”Det är ingen hemlighet att Ogbonna är ett av Juventus transfermål. Vi kommer att ha ett möte med Cairo under de närmaste dagarna. Det är vår intention att få denna spelare, men som ni vet finns det många förhandlingar och resultaten kan skilja sig från vad vi vill ha. Oavsett om vi lyckas eller ej så måste vi vara realistiska och säga redan nu att vi verkligen vill få igenom denna övergång. 11 juli vill alla tränare som påbörjar sin träning ha en komplett trupp och detta jobbar vi för, men vi måste erkänna situationen i Italien som är speciell och mycket svår. Det finns inte mycket pengar och vi måste tänka till ordentligt i varje förhandling. Vi har en konkurrenskraftig trupp och hittills har inga spelare lämnat och jag vill påminna er om att denna trupp vunnit Scudetton förra säsongen och säsongen innan det. Vi vill alltså behålla denna trupp och nu har vi 6 anfallare och vi hoppas att tillsammans med tränaren kunna nå våra tänkta mål. Alla beslut kommer inte att vara klara innan den 11 juli och mycket arbete kvarstår. Många spelare som varit med landslaget kommer att ansluta vid ett något senare skede.”

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham