Juventus Channel presenterar – Italienska mästaren, Sebastian Giovinco!

La Formica Atomica (Atommyran), Sebastian Giovinco debuterade som 20 åring i Juventus i Serie B, en sommardag på hemmaplan mot Bologna. Ställningen var 1-1 och det var minut 76. Didier Deschamps plockade ut Raffaele Palladino och in kom Sebastian Giovinco, efter 10 minuter gjorde Del Piero sitt andra mål för dagen genom en straff (som han sköt två gånger i mål då den fick slås om en gång) och 6 min därefter gjorde Giovinco sin första assist till Trezegol!

Säsongen därpå fick han spendera på lån hos Empoli för att därefter få två säsonger i Juventus och Serie A under Ranieri (samt Ciro Ferrara sista två matcherna). Det blev totalt 34 matcher i Serie A, 9 matcher i Champions och 3 matcher i Coppa Italia, samt totalt 4 mål och 9 assists. Resultaten var inte tillräckligt bra och därför lånades Seba ut till Parma för att få mer speltid och kunna utvecklas ordentligt. Helt klart visade det sig ett bra val för Juventussonens karriär och efter en bra förstasäsong så blev det en explosion i andra med Parma då han lyckades göra totalt 16 mål och 16 assists och därmed imponerade stort på Antonio Conte som begärde honom tillbaka till BiancoNeri.

Från Parma till Juventus innebar omedelbart att Gio skulle få smaka på titlar. En SuperCoppa Italiana blev det omedelbart i första officiella framträdandet och efter säsongens slut var han även italiensk mästare för första gången i sin karriär. Det blev totalt 11 mål och 7 assists på 42 matcher, vilket alltså var fler poäng än de första två säsongerna i Juve. Godkänt, men Gio kommer säkert att visa ännu mer nästa säsong!

Juventus Channel bjuder på en video dedikerad till vår atommyra och italienska mästare idag.

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham