Juventus Channel presenterar – Italienska mästaren, Leonardo Bonucci!

Född i en familj med Interisti, men blev en tvättäkta Juventino. Började sin karriär i Inter, men blev en mästare i Juventus. Leonardo Bonucci har på tre säsonger i den gamla damen spelat 129 matcher och 11228 minuter totalt. Han var spelaren med flest minuter av alla under den gångna säsongen och Leo har gått från klarhet till klarhet då han förra sommaren var med när Italien gick hela vägen till EM-finalen och idag är given i både Gli Azzurri samt Juventus Scudettovinnande maskin.

Bonucci är en spelare med stor vilja och som har en härlig krigarmentalitet som gör att han hellre spelar vidare med en skada än att han kliver av planen. Han vill alltid ge det mesta han kan till laget och det visade han klart och tydligt då han ställde sig mitt bland de mest fanatiska fansen i Drughi när han var avstängd för att sjunga och heja från läktaren. Han har en ordentlig bössa som han drar till med ibland (Shakhtar fick smaka på den) och han har en enorm drivkraft längst bak då han vågar ta för sig och göra galna räder och finter trots att han är sista man.

I Contes taktik är Bonnys uppgift extremt viktig då han är nyckeln till att diamanten längst bak med Giorgio, Bonny och Barzagli bakom Pirlo ligger tätt. Många gånger ser man att det är Leonardo som får ta ansvar för att diktera uppspelen när Pirlo är för isolerad och det är en uppgift som han växt in i mer och mer över de två fantastiska Scudettosäsongerna.

Juventus Channel bjuder givetvis på en härlig video dedikerad till vår italienska mästare, Leonardo ”Bonny” Bonucci!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham