söndag 19 november 2017

Juventus Channel presenterar – Italienska mästaren, Kwadwo Asamoah!

Från ett svart och vitt lag till en svart och vitt segermaskin. Kwadwo Asamoah gick från att vara en bra spelare till att bli en mästare när han skrev på för Juventus. En fantastisk inledning med en otrolig kanon direkt i officiella debuten mot Napoli i italienska supercupen blev avbruten av det afrikanska mästerskapet. Men Kwadwo kom i slutet av säsongen upp till den höga nivå vi blev vana vid. En spelare som löper och gärna utmanar och en kämpe som levererar massvis med inlägg och gärna skär in för att avsluta på mål. Med 9 assists är det bara Pirlo och Vidal som gjort fler. Trots en lång frånvaro fick Kasa (som han själv kallar sig) eller Asa-teknik (som jag kallar honom för hans fantastiska tekniska förmåga) spela mer än Lichtsteiner med sina 2737 minuter. Trots att han ständigt jobbar hårt och pressar motståndarna drog han bara på sig ett enda gult kort under hela den föregående säsongen!

Juventus Channel bjuder självklart på en video dedikerad till vår italienska mästare… Kwadwo ”Asa-Teknik” Asamoah!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham

6 comments

 1. Spontan fråga:

  Varför har inte vi värvat Andrea Poli !?

 2. Poli var ju klar för Juve i januari, men alla papper kom inte in förrän transferfönstret var stängt. Man kan säga att Juve har en förköpsrätt och att överenskommelsen finns kvar muntligt. Det återstår dock att se om Juve tar tag i det igen. Han är inte direkt en spelartyp som Conte saknar så jag är väldigt osäker själv… Om Padoin säljs är dock Diamanti och Poli högst upp på listan enligt dagens rykten. Verratti är mycket önskvärd han med, men det där är en betydligt tyngre och dyrare värvning som kräver mer tålamod och intensivare arbete.

  /Riham

 3. Poli är typ klar för Milan enligt fotbollskanalen..

 4. Nja… här har du vad Poli sa om det hela i lördags:
  ”Idag är jag en Sampdoriaspelare och jag är mycket tacksam gentemot laget, de ansvariga och fansen. Här har jag alltid mått bra. Just nu vet jag inte vart jag ska och jag har inte tagit något beslut.”

  Jag skulle tro att han vill bestämma efter Confederations, men i mercaton kan allt hända. Även om Juve har förköpsrätt innebär det inte att de använder den rätten. Milan har först igår bekräftat Allegri som tränare, så de har nog inte allt i ordning just nu för att omedelbart värva. Poli är inte klar, det är endast ett rykte från La Stampa som säger att han kan bli klar snart. Frågar du mig är det lika bra om Milan plockar honom, Marrone har större potential än Poli =)

  /Riham

 5. Jag har inte sett någon större potential i Marrone under den här säsongen…

 6. Då har du nog missat en hel del:
  *Hur passningssäker han är… procentuellt högst av alla i Juventus (makalösa 91.6 %).
  *Med honom på plan har Juventus statistiken 9-1-0 (V-O-F) i Serie A denna säsong.
  *Han har fått ett betygsnitt på 6.1 om man räknar in betygen från alla stora tidningar och Sky Italia.
  *Han har på två säsonger i Juventus under Antonio Conte fortfarande inte dragit på sig ett enda kort, varken gult eller rött.

  Jag vet inte vad du förväntar dig, missiler som Pogba eller soloräder som Messi? En sak är säker… Marrone är en oerhört stabil spelare med en fin blick och ett lugn som få har. Potentialen är tydlig och att Conte har honom kvar trots att buden varit många är inte en tillfällighet.

  /Riham

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *