Juventus Channel presenterar – Italienska mästaren, Andrea Barzagli!

Efter bronsmedaljen i OS i Aten 2004 så var det uppenbart att Andrea ”Il Muro” Barzagli hade något speciellt i sig. Väskan packades och andrea flyttade till Palermo för att spendera 4 fina säsonger i RosaNero. Världsmästare i 2006, och buden haglade in, men det var inte förrän Wolfsburg drog fram 14 M € som Zamparini släppte sin guldgosse i backlinjen. Tysk mästare blev han omedelbart med Felix Magath som tränare i Wolfsburg som på 17 hemmamatcher vann 16 st och kryssade en enda gång. Andrea var självklart instrumental i försvaret där han på 34 matcher och hela 3060 minuter drog på sig ynka 3 gula kort. Samma fina facit höll sig, men i samband med tränarbyte och att Barzagli inte var en 20-åring längre så ingick mittbacken inte längre i planerna. Marotta passade på och 300 000 € räckte för att ta hem världens idag kanske mest underskattade back till Italien igen och denna gång till en klubb där han på riktigt skulle få synas, nämligen Juventus!

När man idag nämner Andrea Barzagli kan jag bara tänka på elegans och perfektion. Spelaren som enligt min mening är världens bästa mittback över de två senaste säsongerna är så pass finslipad att han på 4275 minuter denna säsong bara dragit på sig 5 gula kort. Tillsammans med förra säsongen skrivs siffrorna till 9 gula på 7680 minuter. Det är fullkomligt galet och om man jämför med tillexempel Thiago Silva som av de flesta anses vara den bästa så har Silva på de två senaste säsongerna 8 gula och 1 rött kort på 6165 minuter. 1500 minuter mer spelade men ändå har Il Muro färre kort (om man räknar ett rött som två gula), Grande Barza!

Härlig fakta är att Barzagli under hela sin professionella karriär som mittback aldrig någonsin har dragit på sig ett rött kort direkt, bara vid ett tillfälle av hela 422 officiella matcher i sin karriär fick han två gula i en match… där, kära läsare, har vi perfektion och elegans!

Han är alltså en sann gentleman som verkligen lever upp till Lo Stile Juventus. Självklart har han i Juventus blivit en mästare med 3 titlar (2 Scudetti och 1 SuperCoppa Italiana), samt historisk när han främst tillsammans med Bonny, Giorgione och Superman ledde Juventus till en helt obesegrad ligasäsong.

Juventus Channel bjuder idag på en härlig video dedikerad till vår italienska mästare Andrea Barzagli!

Fino Alla Fine, FORZA Il Muro!!!
/Riham