Juventus 2-1 Parma, by pagno1972

Tre raka bortamatcher gjorde att hemlängtan var stor och igår fick vi äntligen se den gamla damen spela, och vinna, på Juventus Stadium igen. Vinsten var den 15:e i rad i ligan på hemmaplan och det innebär att Contes mannar skrev in sig i historieböckerna som de med flest vinster i rad i Serie A någonsin. Det gamla rekordet på 14 matcher innehades av lokalrivalen Toro efter att de lyckats med den bedriften säsongen 1975/76.

Hur vann Juventus då? Hög press i den första halvleken gjorde att Juve vann bollar högt upp i banan och snabbt kunde anfalla. Pirlo slog en magisk boll som studsade mellan Parmabackarna, Tevez kontrollerade bollen och flög förbi sina backar som om att de vore koner sedan hade Mirante ingen chans längst bak. Mål och raka vägen upp på en delad skytteligaledning med den för tillfället makalöse Immobile.

Den höga pressen fortsatte och Llorente hämtade upp en felpassning av Amauri, spelade vidare till Tevez som hittade en löpande Vidal. Avslutet var hårt och Mirante kunde inte hålla i bollen… på returen fanns en viss Carlitos och 2-0 blev det! Det målet innebar att Tevez gjorde sitt 18:e mål i Serie A i sin debutsäsong och med det så tangerade han Pippo Inzaghis målkavalkad från hans debutsäsong 1997/98.

Egentligen var det roliga för fansen slut där då de inte bjöds på mycket mer än ett baklängesmål och en utvisning i den andra halvleken. Det var dock självklart aningen roligt när publiken sjöng ”Siam venuti fin qui, per vedere segnare, Amauri” när ex-Juvespelaren gick ut efter utvisningen. Denna sång betyder ju ”vi är här för att se Amauri göra mål” och det var vad Juvefansen sjöng under brasilianarens tid i Juve när han målade.

På plats för att vittna den historiska vinsten var självklart vår favorit Mr SIII och han delar med sig av känslorna och händelserna med fantastiska livevideos genom sin YouTube-kanal!

1-0 målet av Tevez:

2-0 målet av Tevez:

Curva Sud showar:
Längst upp i denna artikel!

Slutsignal och fansen tackas av spelarna:

Mer action från den första halvleken:

Mer action från den andra halvleken:

Grazie Pagno e FORZA JUVE!!!

Fino Alla Fine!!!
/Riham