Juventus 1-0 Fiorentina, by pagno1972

Inför matchen igår mot Fiorentina lyfte vi fram hur pass viktigt det var att se till att vinna då det var en ypperlig chans att dra ifrån Roma och skapa ett 14-poängsavstånd. Mycket riktigt så såg Juve till att ta vara på chansen då de vann mot Fiorentina med hjälp att fantastiskt snyggt mål av Asamoah och då Napoli med hjälp av Calejon såg till att vinna mot Roma så blev det +14 för Juventus del. Siffran 14 kom dessutom upp ytterligare en gång då Juves 1-0 vinst var den 14:e i rad på Juventus Stadium i Serie A. Det är ett nytt rekord för Contes Juventus som nu har tangerat Grande Toros rekord från säsongen 75/76.

I den första halvleken så totaldominerade Juve och de skapade ständigt chanser samtidigt som de inte lät Fiorentina spela alls genom att hela tiden pressa högt. 1-0 målet som Asamoah bjöd på skickade visserligen upp tre Violaspelare på läktaren, men efter första halvleken fick de komma tillbaka in på plan för att vara med igen då Juve skönk ner och istället spelade avvaktande. Man såg verkligen att spelarna precis var tillbaka från ett tufft och intensivt landslagsuppehåll. Som tur var skadade ingen sig och Juve åkte inte på något kort som innebär en avstängning.

Atmosfären var självklart otroligt härlig inne i Juveborgen och förutom det vackra vädret så bjöds vi på tifo och Curva Sud såg till att hylla sina supportervänner från holländska klubben ADO Den Haag genom att ha deras flaggor, tröjor och att även ha ett litet tifo till dem. En fin gest efter hela 25 års tid med knutna band mellan Juves supporterklubb Viking och Den Haag supporters. Mr SIII var givetvis på plats för att heja fram Juve och idag delar han med sig av känslorna och händelserna med fantastiska livevideos genom sin YouTube-kanal!

1-0 målet av Asamoah (assist av Chiellini):

Curva Sud showar:

ADO Den Haag hyllas av Juvesupportrarna i Curva Sud:
Se längst upp i artikel

Grazie Pagno e FORZA JUVE!!!

Fino Alla Fine!!!
/Riham