Juventus 0-0 Benfica, by pagno1972

Juventus hade kniven mot strupen när de tog emot Benfica på Juventus Stadium. Första matchen som spelades borta hade förlorats med 2-1 vilket innebar tre förluster på tre officiella matcher i Portugal mot Benfica. 1-0 hade alltså räckt för Juve på hemmaplan och ett mål hade gjort att Juve hade fått gå till en Europa Leaguefinal som hade spelats på Juventus Stadium. Inte nog med det så hade ett avancemang för Juve inneburit att Italien inte hade tappat en plats i rankingen till Portugal.

Det var självklart utsålt och vi bjöds på ett fantastiskt tifo. Stämningen var elektrisk och fansen gjorde sig ordentligt hörda. Juve forcerade redan från start och man såg snabbt hur matchbilden skulle se ut. Benfica låg mycket lågt och försökte bara kontra. Juve skapade en hel del och anföll från båda kanterna, centralt och hotade med fasta situationer, men det var svårt att få till klara målchanser då Benficaspelarna hade ställt upp sig som en mur, eller som det idag är populärt att säga… Benfica parkerade bussen.

Juve fortsatte att dominera tillställningen, medan Benfica gjorde allt i sin makt för att dra ut på tiden och Juve kom inte närmare än en boll som rensades på mållinjen trots Contes offensiva byten. Det var en sådan dag då inget riktigt ville sig väl och kanske var det ett tecken från ovan att det skulle bli en tung kväll när det började regna ordentligt efter halvleksvilan.

Matchen slutade 0-0 och Juve åkte ut efter att ha blivit mållösa för första gången på hemmaplan denna säsong. Portugal kommer nästa säsong gå om Italien i UEFAs ligaranking då man räknar de fem senaste säsongerna, men samma anledning gör att det blir en tillfällig omkörning. Rent praktiskt kommer det inte ha någon betydelse, men det är såklart ett tydligt tecken på att Serie A har stora problem då ligan kommer att vara rankad som nummer fem i Europa.

Mr SIII var en av de som var på plats och gjorde Juventus Stadium till en fantastisk plats. Trots det dystra uttåget delar han med sig av känslorna och händelserna med fantastiska livevideos genom sin YouTube-kanal!

Formationen läses upp och Storia di un Grande Amore inför match:

Tifo strax innan matchstart:
Längst upp i denna artikel!

Curva Sud showar:

Bortafansen:

Mer action från den första halvleken:

Mer action från den andra halvleken:

Slutet av matchen:

Grazie Pagno e FORZA JUVE!!!

Fino Alla Fine!!!
/Riham