Highlights – Omg. 31, Serie A – Napoli 0-2 Juve!

Contes Juventus hade varken vunnit eller förlorat på Stadio San Paolo. 3-3 slutade en otrolig och oförglömlig match i den första säsongen och förra säsongen slutade det 1-1. Juventus kom och ställde upp med det bästa laget de kunde även denna gång, men matchen var kanske den sämsta denna säsong och för Conte blev det inte ”tredje gillt”.

Redan efter några minuter så visade det sig att Napoli var det enda laget på plan med en riktig vilja och egentligen var det bara en fantastisk Gianluigi Buffon som nekade Napoli en väldigt tidig ledning. Juve höll mycket lite boll, pressen uteblev nästan helt och inläggen kom på löpande band. Efter tre superräddningar och ett avvinkat mål blev det så dags för Napoli att göra mål. Chiellini var utanför plan då hans blodiga tröja skulle bytas ut och Juve var för tillfället 10 man på plan. Inlägget slogs mot Callejon som självklart befann sig på Chiellinis plats och från offsideposition var det fritt fram att sätta dit första målet. Linjedomaren missade och målet gavs… 1-0 och San Paolo exploderade. Juventus svar uteblev helt matchen igenom och det enda som hände var att Conte gjorde några effektlösa byten och att Juve försökte pressa på förgäves. Några halvchanser skapades i den andra halvleken, men man minns antagligen mycket mer av sekvensen när Pirlo tvingades fly från hörnflaggan för att Napolifansen bombarderade honom med vattenflaskor. Spelet fortsatte någon kort stund efter, Pirlo slog ännu en dålig hörna och på omställningen såg Napoli genom belgaren Mertens till att utöka till 2-0.

Siffrorna kunde egentligen bara blivit värre om det inte hade varit för SuperGigis räddningar och det blev den första mållösa matchen i Serie A denna säsong. Faktiskt den första mållösa matchen sedan Juve gjort mål i hela 43 Serie A-matcher i rad. Det var dessutom även Juves första förlust på 22 Serie A-matcher. Självklart är det väldigt imponerande sviter som bröts, men insatsen är fortfarande oförsvarbar.

Det som hände var att Juves avstånd på +14 gick ner till +11 då Roma (aningen kontroversiellt) bortaslog Sassuolo. Roma som har en match mindre spelad har dessutom chansen att göra avståndet till +8 ikväll då de tar emot Parma som även verkar få klara sig utan sina kanske absolut bästa spelare Cassano och Paletta. Parma utgör därmed inte ett lika stort hot som vanligt.

Juventus måste absolut hoppas på att Parma hindrar Romas segertåg trots allt för annars är det åtta poäng mellan lagen bara med sju omgångar kvar. Det skulle betyda att Juventus måste ta 13 av totalt 21 poäng på de sju återstående matcherna samtidigt som de inte förlorar med mer än tre mål utan att göra mål mot Roma. Fyra matcher kommer att spelas på hemmaplan och Livorno, Bologna, Atalanta och Cagliari står för motståndet, så det vore inte helt galet att gissa på att hoppas att Juve kan vinna dessa matcher och ta 12 poäng. Då skulle det bara återstå en poäng i bortamatcherna. Men detta förutsätter alltså att Roma vinner alla sina åtta sista matcher inklusive den mot just Juve i den näst sista omgången.

Idag bjuds vi på höjdpunkterna av JTV:

Grattis Napoli, men Salutate La Capolista gäller fortfarande!

Buffon som storspelade och inte fick hålla nollan har nu släppt in 29 mål totalt denna säsong och det innebär alltså att han redan nu har släppt in lika många mål som han gjorde totalt förra säsongen. Han har hållit nollan 19 gånger på 39 matcher vilket är 48.7 %. Förra säsongen var siffrorna 22 nollor på 44 matcher vilket var 50 % och första säsongen med Conte där Juve endast spelade i Italien blev det 21 nollor på 35 matcher vilket motsvarar hela 60 % hållna nollor. Från 60 till 50 och nu 48.7 % visar på en nedgång. Första säsongen kan helt klart ses som ”enklare” då Juventus aldrig spelade i Europa, men samtidigt har Juventus förstärkt och framförallt har spelarna fått spela ihop sig.

Statistik är intressant, för om man tittar på poängen så ser man att Juve har utvecklats, men en riktig Juventino som Conte vill alltid ha bättre och bättre resultat och det kan man inte se när det kommer till försvaret, för det verkar inte vara så stabilt som det har varit. Här bör Juventus jobba hårdare och främst så behöver vi få se Barzagli tillbaka på plan igen.

Nu är det en ny månad och nya tag som gäller och nästa match spelas i Europa League på Stade de Gerland mot Olympique Lyonnais.

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham