Highlights – Omg. 30, Serie A – Juve 2-1 Parma!

Äntligen fick Juventus spela hemma på Juventus Stadium igen efter tre raka 0-1 vinster på bortaplan. Det var en underlig halvlek av Pirlo som slarvade bort tre bollar som Parma kunde ställa om med, men längst bak var Bonny, Giorgio och Martin fantastiska och de tillät inte ett enda skott vid dessa omställningar. Den enda farligheten som Buffon utsattes var kom genom en ex-Juveaktion där Amauri frispelade Molinaro bakom backlinjen, men Gigi agerade Superman när han var där och räddade.
Längst fram hände inte så väldigt mycket egentligen… men Juve hade ju sin TopPlayer Carlitos eller SuperTevez på plan och efter en soloräd där han drog ifrån två motståndare så avslutade han på ett sätt som påminner mycket om det avgörande målet sist mot Catania. Mirante lyckades inte få bort bollen helt utan hans touch gjorde bara att bollen gick in i det bortre hörnet. 1-0 Juve och Tevez gick ännu en gång upp på toppen av Serie A:s skytteliga. Men det var inte slut där… Juve pressade på och stressen gjorde att Parma tappade bollar. Tevez ställde om och släppte till en överlappande Vidal som direkt gick på avslut. Mirante räddade… men där fanns en viss SuperTevez för att trycka in sitt andra mål för dagen. Med den halvleken skickades Juve upp på +14 igen och samtidigt så blev Tevez ensam skytteligaledare med 18 mål vilket innebar att han i sin debutsäsong lyckats tangera SuperPippos 18 mål från debutsäsongen i Serie A 1997/98!

Två mål av Carlitos i den första halvleken och en riktigt dålig andra halvlek… någon som minns vad som hände mot Verona? Som tur var så släppte Juve ”bara” in en boll denna gång efter en volley av ex-Juvespelaren Molinaro (!) och kort därefter blev Amauri utvisad efter en ful armbåge i huvudet på Chiellini. Med hjälp av en otrolig räddning av Buffon, ännu en gång mot Molinaro, så blev det inte mer än ett mål till Parma och Juve vann. Men det som inte fick hända hände när Tevez drog på sig en riktigt onödig varning. Det betyder att Juventus kommer få klara sig utan Tevez mot Napoli i Neapel på söndag.

Vinsten som var den 15:e raka vinsten i Serie A på hemmaplan skrev in Contes Juventus i historien som laget med flest vinster i rad på hemmaplan i en Serie A säsong. Förra gången så tangerades rekordet som innehades av Torino efter 14 raka vinster i säsongen 1975/76.

Höjdpunkter bjuder Mr Superfly på:

Ännu en vinst och det var alltså den åttonde vinsten i rad i Serie A vilket betyder att Juve nu har 81 poäng efter 30 matcher. För att nå nummer 32 behöver Juve nu ta 13 av 24 poäng i de åtta återstående matcherna… nedräkningen till den historiska tredje Scudetton i rad fortsätter!

Uppdatering den 28 mars, JTV bjuder på höjdpunkter och uttalanden:

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham