Highlights – Omg. 29, Serie A – Catania 0-1 Juve!

Det var dags för ännu en bortamatch i Serie A och efter knappt en minuts spel så fick vi se ett mål bortdömd för Juves del. Reprisen visade att Bonucci blev mer dragen än vad han drog när han assisterade Vidal, men målet uteblev. Efter ytterligare sju minuter så kunde Bergessio blivit utvisad men domare Damato gav bara gult kort. Inte alls långt in i matchen så utvisades dessutom både Conte och Maran när Bergessio skulle varit den som skulle fått sitt andra gula kort. Tränarna var lugna, hälsade på varandra och gick ut. Conte fick alltså för andra säsongen i rad se på matchen från läktaren mot Catania på Massimino. Men dessa incidenter blev obetydliga då Juve gjorde mål och Bergessio till slut blev utvisad efter den fjärde utdelade armbågen.

Mannen som såg till att Juventus gick upp på +14 igen var Carlitos Tevez som med sitt mål dessutom såg till att han återtog skytteligaledningen tillsammans med Immobile som mot Livorno gjorde ett hattrick.

Osvaldo var aningen passiv i den första halvleken men i den andra halvleken kom han in allt mer och han kunde till och med gjort ett otroligt mål med en cykelspark som gick strax ovanför. Förutom Tevez så var Pirlo fantastisk och självklart var han involverad när målet kom. Caceres höll i boll på sin sida i backlinjen när Pirlo upptäckte Osvaldos löpning. Pirlo närmade sig Caceres som släppte bollen och därefter skickade Mozart en sådan boll som bara han kan… Osvaldo nådde högst med sin panna och hittade en rättvänd Tevez som kom i fart och omedelbart kom loss och avslutade… Andujar kunde inte mer än nå bollen med fingrarna och det blev 0-1. Pirlo fick ett frisparksläge som var fint, men Andujar stod för en mycket fin räddning i bortre krysset.

I slutet av matchen blev Bergessio som nämnt utvisad efter ännu en armbåge på Chiellini men Gli Elefanti var modiga och anföll. De hade ett par hörnor och frisparkar men Contes mannar har verkligen sett till att öva på den biten efter att ha släppt in nästan 80 % av sina mål på fasta situationer i början av 2014. Storari som spelade istället för Buffon fick hålla nollan och egentligen kunde Juve ökat på när Andujar anföll och Pirlo hade öppet mål tillsammans med Licht. Kombinationsspelet var inte på topp just då och det slutade med att Licht försökte chippa med sin vänsterfot. Innan det hade Tevez skapat ett friläge genom att pressa.

Matchen slutade 0-1 vilket alltså betyder att Juve på tre raka bortamatcher vunnit med 0-1!

Idag så bjuder C More Fotboll på highlights med engelsk kommentator:

Efter att Conte fått sin första vinst någonsin på Marassi mot Genoa så kom den första vinsten mot Catania, men tyvärr blev han ju utvisad. Nästa match kommer att spelas i mitten av nästa vecka då Parma besöker Juventus Stadium.

För att nå nummer 32 behöver Juve nu ta 16 av 27 poäng i de nio återstående matcherna… nedräkningen till den historiska tredje Scudetton i rad fortsätter!

Uppdatering den 25 mars, JTV bjuder på utökade höjdpunkter:

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham