Highlights – Omg. 28, Serie A – Genoa 0-1 Juve!

Fansen bjöds på en väldigt intensiv match när Juventus ännu en gång lyckades ta med sig alla poäng hem till Turin och det var en match som helt klart kommer att skrivas in i historien.

Många av de som ogillar Juventus brukar säga att domarna avgör matcherna till Juventus fördel. Juventini brukar dock säga att en domare aldrig avgör utan att det är på plan eller ”Sul Campo” som allt avgörs. Idag bjöd Mazzoleni och hans assisterande linjedomare på ett par felaktiga domslut, men Juve vann ändå.

Juventus startade idag för första gången någonsin i Serie A med Osvaldo på plan och han gjorde faktiskt mål två gånger om. Båda målen blev dock avvinkade för offside och det andra målet som kom i den 38:e visade sig vara regelrätt då reprisen visade en Osvaldo i onside. Juve hade en relativt dålig match och hade mycket svårt att skapa något. Genoa hade inte överdrivet många chanser de heller, men i den 55:e minuten såg Buffon till att hålla kvar Juve med en säker räddning som sedan Juves egen men för tillfället utlånade spelare Marco Motta sköt utanför på returen. Som om att ett inkorrekt bortdömt mål inte var nog så bjöd Mazzoleni på en ordentlig tavla när Llorente försökte passa in bollen mot sina kamrater inne i straffområdet. Bollen tog på Genoaförsvararen Antonellis högra hand som var helt utsträckt… straff? Nej… hörna till Juventus!

Bara någon minut efter detta kom ett inlägg in i Juves straffområde som gick långt utanför straffpunkten, det såg ut att vara lugnt, men den studsade samtidigt som Vidal hade uppe armen… kontakten fanns där, men man tänkte att ”denna var väl knappast lika farlig som Antonellis”. Givetvis hade man dock fel… Mazzoleni tvekade inte, utan blåste straff!

Gigi Buffon som redan hade stått för en fin räddning spelade för kvällen sin 476:e match i Juvetröjan. Det innebar att han tangerade Zoffs tidigare rekord med flest matcher för en målvakt i Juvetröjan genom historien. Gigi svek inte, utan historisk som han är så såg han till att fortsätta skriva historia genom att sin prestation ”Sul Campo”. Calaio gick fram, slog straffen… och Buffon… han räddade!!!

Juvefansen blev lyriska och firade, i TV-soffan var känslorna starka: ”En domare avgör inte en match, legender som Gigi gör det”, skrek jag i mitt firande.

På tal om legender… Med bara minuten kvar av ordinarie tid fick Juve en frispark. Pirlo gick fram, satte bollen på sin plats. Kameravinkeln var härlig, verkligen perfekt. Snett bakom Pirlo var den och vilken frispark vi fick vittna… Il Gol del Scudetto! (Scudettomålet på svenska). Precis som när Kungen Del Piero avgjorde med en frispark mot Lazio på hemmaplan när Juve tog nummer 30… det var precis den känslan man fick ikväll efter Mozarts pärla som borrade in sig i krysset bakom Perin som är en riktigt bra målvakt!

Målet var fantastiskt och allt var så rättvist. Mazzoleni hade inte en bra kväll på jobbet, men sådant händer. Han kan inte belastas mer än att han får sköta sig bättre nästa gång. Domarens misstag blev inte avgörande för att de är ju aldrig avgörande och det bevisade Juve ikväll då de aldrig gav upp!

Idag så bjuder TV4 Sport Xtra på highlights med bland annat Osvaldos bortdömda mål och Pirlos fantastiska frispark:

Highlights med Juvekommentatorn Claudio Zuliani, samt Enrico Zambruno:

Conte fick sin första vinst någonsin på Marassi mot Genoa, Buffon visade varför han är störst när han höll nollan ännu en gång och Juventus… ja vad skall man säga, de imponerar inte spelmässigt just nu, men resultaten är fantastiska! Pirlos frispark gav verkligen en urladdning och det kan vara precis vad som behövdes för att ge grabbarna den ”kicken” som behövs inför mötet mot Fiorentina på torsdag i Europa League.

31 Sul Campo är det just nu… men vi jobbar vidare för att nå nummer 32!

Uppdatering den 19 mars, även JTV bjuder på highlights:

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham