Highlights – Omg. 27, Serie A – Juve 1-0 Fiorentina!

Contes Juventus fortsätter att ånga på och denna gången var det dags att vinna mot Fiorentina. Det lyckades Juve med genom att Asamoah bjöd på ett fantastiskt nummer där han fintade bort tre motståndare och sedan avslutade med ett härligt skott som letade in sig i mål genom bortre stolpen. Målet var ett fantastiskt Eurogol och det innebar att Juve nu har gjort mål i 40 matcher i rad i ligan samt att Fiorentina inte har lyckats hålla nollan mot Juventus i Turin på 28 matcher i rad. Målet gav dessutom Juve den 14:e raka ligavinsten på hemmaplan samtidigt som det skickade upp Juve på en 14 poängsledning ovanför närmaste jagande laget Roma. Roma kommer dessutom denna omgång att spela borta mot Napoli ikväll vilket alltså innebär att det mycket väl kan stå +14 till Juve efter denna omgång.

Gigi behövde knappt jobba, men när han väl behövdes så var han där för att ta emot och rensa. Juve hade mesta spelet i den första halvleken men i den andra halvleken föll man ner och avvaktade Fiorentina som inte lyckades skjuta ett enda skott på mål. En chans blev det dock och då var ribban i vägen.

En fin detalj man inte bör missa är att Juve nu har vunnit mot alla lag i hela Serie A!

Chiellini som äntligen var tillbaka var fantastisk längst bak då han vann alla nickdueller och även var mannen som passade Asamoah innan målet.

Idag så bjuder TV4 Sport Xtra på Asamoahs Eurogol:

Mr Superfly bjuder även på utökade höjdpunkter med ljud från stadion:

Nästa match spelas mot Fiorentina på Juventus Stadium igen på torsdag, men då är det Europa League. Idag var tre poäng allt som räknades men då kommer det vara viktigt för Juve att ta med sig ett fint resultat till bortamatchen. Förvänta er alltså ett mycket hungrigare Juve.

Uppdatering den 12 mars, även JTV bjuder på highlights och viktiga uttalanden genom sin YouTube-kanal:

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham