Highlights – Omg. 26, Serie A – Milan 0-2 Juve!

Seedorf fick sitt Milan att nästan spela ut Contes Juventus ikväll, men fotboll handlar endast om mål och skillnaden lagen emellan var mycket tydlig. Juventus hade ju sin TopPlayer-duo Llorente-Tevez på plan!

Medan Milan forcerade så räddade Bonny på linjen och Gigi höll nollan. När Bonny väl såg luckan slog han en boll längre än 60 meter, Marchisio nådde denna boll, spelade snett inåt till Tevez som omedelbart fann Lichts löpning. Licht gjorde inget misstag utan assisterade omedelbart en Llorente som rörde sig otroligt bra i straffområdet och som därefter avslutade enkelt. 0-1 och Juvepubliken hördes mest som vanligt nuförtiden på San Siro. Efter första halvlek kändes det som att Juve hade haft turen med sig, men det kändes också skönt för att om man skall vinna måste man vara effektiv och det som vi redan hade diskuterat om Seedorfs Milan fick vi bekräftat, de var inte alls effektiva och det skulle straffa sig ytterligare i den andra halvleken.

Gigi stod för ett par klassräddningar och Juve började komma allt mer in i matchen. Sedan kom stöten som dödade matchen. Pirlo släppte bollen till Carlitos som touchade, rättade till och drog till med en riktig bomb. Ribba, ner bakom mållinjen och upp i nättaket blev det och Bianconerikören tjöt så det hördes i hela Milano. Det tunga artilleriet hade kommit för att erövra staden och Conte fick sin första vinst som tränare på San Siro i Serie A mot Milan!

TopPlayer-duon som bjöd på målen fick stående ovationer när de byttes ut sent och tillsammans har de nu 29 mål. Det är verkligen en succé… och på tal om succé så drog Juve ifrån då de nu har +11 jämfört med Roma på andraplatsen. Juve kunde för övrigt öka på med både en ribbträff av Pirlo efter en frispark och en stolpträff av en för kvällen mycket loj och slarvig Pogba. 0-2 blev det dock och Juvefansen kan vara mycket nöjda.

Idag så bjuder TV4 Sport Xtra på Llorentes mål samt Tevez bomb som skickade upp honom till toppen av skytteligan i Serie A:

I omgång 27 skall Roma åka iväg till Neapel för att möta Benitez Napoli på söndag nästa vecka. Juventus kommer att möta Fiorentina hemma, men chansen att dra ifrån ytterligare finns där såklart fastän Pirlo drog på sig ett kort som kostar honom en avstängning.

Uppdatering den 5 mars, även JTV bjuder på highlights:

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham