Highlights – Omg. 23, Serie A – Verona 2-2 Juve

Juventus åkte till Verona för andra gången denna säsong och denna gång stod Hellas Verona för motståndet. Gasen trycktes in i botten direkt och efter bara fyra minuter hade Juve tagit ledningen genom Carlitos Tevez som fick göra sitt första mål i 2014. Juve totaldominerade och tillät inte Verona ens ha bollen och i den 21:a minuten slog Pogba en härlig genomskärare till Tevez som inte gjorde något misstag utan satte tvåan för året och Juves andra mål för dagen. Reprisen visade att Tevez var precis i offsideposition men linjedomaren missade och 0-2 blev det. De två första målen för året av Tevez tog upp honom på andraplatsen i Serie A:s skytteliga med totalt 13 mål.

Verona hade noll skott efter första halvlek och Juve dominerade helt. Enda problemet var att det fanns en del slarv och framförallt Vidal ”sov” emellanåt när han tappade bollar enkelt. I den andra halvleken hände dessutom det som redan har hänt denna säsong. Mot Viola borta hade Juve 0-2 efter första halvlek men de tappade ledningen och detta hände idag igen. Det var inte lika extremt utan det blev först 1-2 efter att Toni nickat in Veronas första försök på mål i matchen från offsideposition och Gomez såg till att utjämna i den 94:e minuten. En rejäl kalldusch för Juve som fick Vidal haltandes, Chiellini skadad och som tappade värdefulla poäng i sista sekunden. Juve hade så pass dålig tur för dagen att Osvaldos debuttouch blev en stolpträff. Men å andra sidan så bjöd Buffon på en monsterräddning som höll siffrorna nere på 1-2 för tillfället.

Juventus hade tidigare denna säsong inte släppt in ett enda mål på nick… nu kom två insläppta mål på det viset. Contes mannar hade inför denna match släppt in sex mål på sex matcher i 2014 och nu är siffrorna uppe på åtta mål på sju matcher och Buffon har fått hålla nollan en enda gång i år. Av åtta insläppta mål har nu sex stycken kommit efter fasta situationer. Detta måste åtgärdas omedelbart.

Idag så bjuder C More Sport på målen:

Trots poängtappet så tappade även Roma poäng mot Lazio och det innebär att Juventus fortfarande är nio poäng före Roma som har en match mindre spelad. Nästa match spelas om en vecka och då är det Chievo på hemmaplan då Juve skall försöka ta sin 20:e vinst i ligan och fortsätta bygga på sin 100 %-iga svit på Juventus Stadium i Serie A.

Uppdatering den 11 februari 2014, Juventus bjuder genom JTV och sin YouTube-kanal på highlights:

SALUTATE LA CAPOLISTA!!!
/Riham