Highlights – Omg. 22, Serie A – Juve 3-1 Inter

Juventus mot Inter var kvällens match. Derby d’Italia fick man höra och Thohir, Mazzari med många fler från Interledet var övertygade om att de skulle komma till Juventus Stadium och ta med sig alla tre poäng hem till Milano. Men verkligheten blev såklart mycket olik Interfansens drömmar. Juventus Stadium kokade med ett fantastiskt tifo och redan efter några minuter hade Tevez ett och till och med två gyllene lägen att göra mål, men Handanovic reagerade snabbt och nekade Juve en otroligt tidig ledning. Det dröjde dock inte länge förrän Juve såg till att ta ledningen. Pirlo hittade en passning som för kanske resten av världens fotbollsspelare inte existerade och Licht mötte den fantastiska bollen med en slängnick som letade in sig i mål. 1-0 och Juventus Stadium exploderade.
Juve bombade på, men lyckades inte utöka ledningen utan riskerade bakåt då Bonucci slarvade samtidigt som han inte fick en frispark för det tuffa spelet i mittplan. Kontringen kom, Kovacic slog en fin boll, men Palacios avslut var mer likt en rensning än ett avslut.

Andra halvlek drog igång och då såg Juve till att döda spänningen snabbt. 2-0 i den 47:e minuten blev det när Giorgione stänkte in tvåan bakom en chanslös Intermålvakt. Juve lugnade absolut inte ner sig utan när de väl hade växlat upp så höll de gasen i botten. Åtta minuter efter tvåan kom så trean när Juve avslutade flera gånger och Vidal till slut tryckte in bollen. Där var matchen slut och Juve började spela runt istället trots att det var en halvtimmes spel kvar.

Barzagli fick känningar och utgick och in kom Caceres vilket faktiskt störde den defensiva balansen och Inter kunde börja hota. Efter 71 minuter kom Inters första skott på mål och då blev det mål när stackars Storari inte fick hålla nollan. Men så slutade matchen då Inter inte bjöd på något mer och Juve nästan ökade på istället till 4-1 genom Vucinic som kom in för Llorente och prickade stolpen.

Idag så bjuder TV4 på målen:

Uppdatering, den 3 februari, Mr Superfly bjuder på extended highlights med ljud från stadion:

Nu har Juventus vunnit 11 av 11 hemmamatcher i Serie A vilket är den bästa sviten i Europa tillsammans med Manchester City. Med 59 poäng i ligaspelet har Juve även mest poäng av alla lagen i de stora europeiska ligorna. Nästa match spelas först nästa helg då Juventus spelar borta mot Luca Tonis Hellas Verona. Antagligen blir det en betydligt svårare match än denna mot Mazzarris mannar som nu har sämsta formen i hela ligan med två poäng på fem matcher.

Uppdatering den 5 februari 2014, även JTV bjuder på highlights:

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham