Highlights – Omg. 21, Serie A – Lazio 1-1 Juve

Efter 12 kommer 13, men Juventus lyckades inte fortsätta sitt segertåg denna gång utan 12 blev Contes och Juves nya rekord i antal raka vinster i Serie A. Motståndarna Lazio inledde matchen försiktigt och lät Juve styra spelet men samtidigt gav Rejas mannar inga ytor alls. Det var trångt, kompakt och Juve lyckades inte riktigt komma loss mer än att få med sig några hörnor och försöka från avstånd genom Vidal och Marchisio. Men så hände det som inte fick hända och som nästan helt dödade Juves chanser att kunna vinna. En snabb genomskärare överlistade Juveförsvaret som inte han med Kloses djupledslöpning, Gigi var snabbt där men hann inte fånga bollen utan Klose fick tag på bollen och kom sedan i kontakt med Buffon som låg ner mitt framför honom. Straff blev det till Lazio för tredje gången i rad med Davide Massa som domare och Gigi blev utvisad för första gången sedan 2011 i bortamatchen mot Lecce. Storari byttes in för Asamoah och Juve fick fortsätta matchen med 10 man från den 24:e minuten. Ex-Juvespelaren Candreva tvekade inte utan avslutade kyligt när han satte sin tredje raka straff med samma domare. Välförtjänt? Nej… Rätt dömt? Straff skall det absolut vara, rött kort kan kännas hårt, men regeln är tydlig… siste man ger en utvisning. Buffon tacklar inte Klose direkt så Massa hade kunnat fria kanske, men väljer han att ge ett rött kort så finns det inte mycket att säga emot. Det såg nu tufft ut, men Juve reste sig. Conte ändrade formation från 3-5-2 till 4-4-1/4-3-2 genom att trycka ner Tevez till vänsterkanten och ha Licht som högerback och skall sanningen fram så fungerade det fint. Juve hade mer boll och skapade mycket mer än Lazio som fick ställa in sig på att kontra mot ett Juve med 10-man på Stadio Olimpico di Roma.

I den andra halvleken stod det fortfarande 1-0 till Lazio men Juve pressade på och till slut kom utdelningen. Som vanligt var det kombinationsspel. Vidal till Marchisio som passade till Tevez, Tevez vände om och släppte till Licht som drog in i straffområdet och slog inlägget mot Llorente. Nicken var hög… över målvakten och via den bortre stolpen så styrdes bollen in i mål!!! Ett fantastiskt mål och Stadio Olimpico exploderade. Var vi i Turin eller Rom? Nej just det… Juventus är ju La fidanzata d’Italia (Italiens flickvän) och då betyder det att Juve är älskat överallt… Italien är Juves hemmaplan!

1-1 satte ett nytt tempo och strax därefter provade Tevez med ett explosivt skott. Berisha från Kalmar FF stod dock för en fantastisk räddning. När Juve gick mer och mer framåt så fick Lazio kontra dock och mellan den 70:e och 80:e minuten fick vi uppleva en period som bara innehöll frisparkar till Lazio. De tog god tid på sig och hotade. Klose kom fri när Juves backlinje stod helt fel i linjen och som vi alla vet blir det mål i 9 fall av 10 då. Men nicken som var stenhård räddades av Storari som boxade upp bollen i ribban. 1-1 stod sig och Juve tryckte uppåt ännu mer. Lazio kom loss igen på kontring och denna gång var det stolpen som stod i vägen innan Storari plockade upp bollen och förhindrade en retur. I slutskedet av matchen drog Juve in den sista växeln och de anföll för vad de hade. Lazio med 10 man på egen planhalva lyckades hålla undan och domare Massa blåste av omedelbart efter två minuters tilläggstid trots att Juve var i Lazios straffområde. Vi fick inte bjudas på mer drama och Juvespelarna lade sig ner i besvikelse. Två poäng hade tappats.

Men vilken mentalitet. Med en man mindre och ett underläge mot Lazio på bortaplan så hade antagligen samtliga italienska lag förlorat. Juve är dock annorlunda, de var där för att vinna. 10 eller 11 man spelar ingen roll… att vinna är det enda som räknas!

Idag så bjuder TV4 på straffsekvensen och målen:

Uppdatering den 29 januari, JTV bjuder på highlights:

I nästa match kommer Juventus alltså att behöva klara sig utan Gigi Buffon som hittills har haft en supersäsong. Storari är dock en man som absolut kan fylla tomrummet, det visade han inte minst efter räddningen mot Klose. Nästa match? Inter och Derby d’Italia på Juventus Stadium!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham