Highlights – Omg. 19, Serie A – Cagliari 1-4 Juve

Efter vinsten mot Roma hade Juventus skapat ett fint försprång i den italienska ligan. Men alla vet att tre poäng är vad som står på spel i alla ligamatcher och därmed var matchen mot Cagliari lika viktig. En förlust medan Roma vinner hemma betyder ju självklart att vinsten mot Roma elimineras och därmed gick Contes mannar in i matchen med ett enda mål – nämligen att vinna!

Matchen såg ut att bli tuff. Cagliari var tuffa och de vann duellerna samtidigt som domaren Guida i den första halvleken tillät tufft spel. Pirlo gick omkull medan bollen förlorades, ingen frispark och Cagliari fick en hörna som slutligen letade in sig i Buffons mål. Juventus låg under för första gången sedan 13 omgångar i ligan och en uppförsbacke hade skapats. Juventus tog dock kommando igen och Licht som var bäst för dagen serverade Llorente som nickade in med kraft i Cagliaris kryss. Första halvleken var jämn och slutade med ett rättvist oavgjort resultat men den andra halvleken var en annorlunda historia. Cagliari hade inga nämnvärda chanser och efter att Marchisio klivit in i den 66:e minuten tog det bara 7 minuter för honom att bjuda på en otagbar missil som ändrade på matchbilden. Juventus ökade på genom Llorente när Licht passade fram för andra gången och sedan såg Licht till att följa upp en målvaktstavla och sätta dit fyran själv.

1-4 och det blev en riktig dejavu från matchen mot Atalanta där Juventus fullständigt körde över motståndet i den andra halvleken. Det kallas ju för tränarens halvlek och Juventus har då Antonio Conte som levererar. 52 poäng sätter Juventus på toppen av hela Europa. Inget annat lag har hittills så många poäng i sin liga!

Idag så bjuder TV4 på målen och Mr Superfly på kommentatorshow:

Målen från C More Sport:

Mr Superfly bjuder även på målen från Mediaset med Claudio Zuliani som kommentator:

Uppdatering den 14 januari, även JTV bjuder på highlights:

11 raka vinster innebär nu att Juventus med Conte har tagit ett nytt klubbrekord, nästa match så ”vänder” ligan och då är det hemmamatch mot Samp som gäller… mot 32!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham