Highlights – Omg. 18, Serie A – Juve 3-0 Roma

Juventus inledde 2014 på bästa sätt då de tog emot den jagande ligatvåan Roma. Fem poäng skiljde lagen åt och Roma kom som ett lag som varken hade förlorat eller hade släppt in mer än två mål i en match i Serie A 13/14. Men Garcias mannar hade inte kommit till någon vanlig destination utan det var Juventus Stadium och motståndet var Contes mannar. Efter knappt 17 minuter kombinerade Juve vackert och Tevez stod för en pärla när han spelade fram Arturo Vidal som avslutade kyligt. Arturo som var Juves sista målgörare i 2013 blev alltså även lagets första målskytt i 2014!
Roma kämpade på bra men Juventus hade verkligen förberett sig ordentligt. De lät Roma försöka diktera och den som varit noggrann i sin observation vet mycket väl att det var så som Roma tappade poäng i fyra raka matcher. När de var laget som tvingades pressa ja då gick det inte bra. Deras spelstil baseras främst på snabba omställningar och det tillät Juventus inte alls. I den andra halvleken lade Juve in en ny växel (trots att de aldrig gick upp i helfart) och då kom ett mål av Bonucci efter en fin frispark av Pirlo. Bonny som redan var nära efter Lichts inlägg i den första halvleken smällde nu till och det var hans andra mål för säsongen.
Slutligen så återfann Roma sig själv (låt oss vara ärliga… 10 raka vinster är inte det klassiska Roma) när de inte klarade av trycket och då kom två röda kort inom loppet av 90 sekunder och Mirko Vucinic som hade ersatt en Tevez med kramp insisterade om att få ta straffen mot sitt gamla lag. 3-0 och Juve avslutade matchen mycket lugnt med två man mer på plan. Respektfullt att inte anfalla och öka på siffrorna trots att möjligheten fanns där. 3-0 innebar tre nya poäng och åtta poäng ner till tvåan Roma. Roma förlorade sin första match och släppte in tre mål i en match för första gången, sedan så såg de till att få tre spelare avstängda inför nästa omgång hemma mot Genoa. Juve kommer att få klara sig utan Barzagli borta mot Cagliari, men Ogbonna eller Caceres lär ersätta på bästa sätt.

Idag så bjuder TV4 på målen och Mr Superfly på lite mer:

Målen av Vidal (assist av Tevez), Bonucci (frispark av Pirlo) samt Vucinic (straff efter hands av Castan):

Mr Superfly bjuder även på målen från Mediaset med Claudio Zuliani som kommentator:

Uppdatering den 11 januari, även JTV bjuder på highlights:

I nästa match spelar Juve mot Cagliari som vintermästare… Campione d’Inverno!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham