Highlights – Omg. 17, Serie A – Atalanta 1-4 Juve

Årets sista match spelades i Bergamo på Stadio Atleti Azzurri d’Italia och Juventus bjöd på ytterligare ett styrkebesked när de för andra gången i rad vann med 4 gjorda mål i Serie A. Efter knappt sex minuter slog Tevez till med ett otagbart skott för Consigli, men det dröjde inte länge innan Atalanta tog vara på slarv bakåt av Pogba och Asamoah, bollen förlorades och Bonaventura kom loss och förbi innan han serverade Moralez som spräckte Buffons nolla som alltså totalt höll i 745 minuter!
Atalanta fortsatte att spela bra fram tills hälften av den första halvleken men sedan tog Juve över helt och efter många chanser innan Celi blåste slut på de första 45 minuterna var det mycket underligt hur det fortfarande kunde stå 1-1. Den andra halvleken drog igång och omedelbart så kom Juves replik när Asamoah spelade in och Llorente spelade fram… Pogba stod helt rätt och avslutade kyligt… 1-2 och Juventus var återigen fem poäng framför Roma.
Llorentes assist var inte tillräckligt för El Rey Leone utan 28 minuter efter assisten kom målet. Chiellini drev upp och släppte en perfekt genomskärare. Fernando tog emot och vände upp sin back för att sedan avsluta med en fantastisk avslutning längst ut i Consiglis vänstra kant. Efter det var det bara ett lag på plan och Juve slog genom Lichts assist till med fjärde målet när Vidal gjorde sitt mål för dagen. Juves fyra bästa målskyttar slog alltså alla till med ett mål var. Licht som nu verkligen har kommit igång slog till med ännu en assist som nu tar honom till andraplatsen som han delar med Tevez och Vidal i assistligan med fyra assists.
Med nio raka vinster har nu Contes Juventus tangerat sitt tidigare bästa rekord från slutet av förra säsongen. Åtta matcher med vinster utan ett enda insläppt mål är också det ett rekord för Contes Juve. 46 poäng efter 17 omgångar betyder att Contes Juventus nu har tangerat Capellos rekord med Juve från säsongen 05/06!

Idag så bjuder TV4 och Mr Superfly på målen:

Målen av Tevez, Moralez (assist av Bonaventura), Pogba (assist av Llorente), Llorente (assist av Chiellini) och Vidal (assist av Licht):

Mr Superfly bjuder även på Juvemålen från Mediaset med Claudio Zuliani som kommentator:

Uppdatering den 27 december, Juventus TV bjuder på extended highlights från matchen genom sin YouTube-kanal:

Nu är det ett välförtjänt vinteruppehåll som gäller… God Jul och Gott nytt år!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham