Highlights – Omg. 12, Serie A – Juve 3-0 Napoli

Juventus ångar på och kvällens match blev en kross. Conte som förra säsongen inte fick sitta på bänken såg till att få ytterligare en 3-0 vinst mot Napoli på Juventus Stadium. Llorente slog till redan efter 2 minuter efter en klack av Tevez. Reprisen visade enligt SKY Sport Italia att Fernando var 21 cm offside, men det skulle inte bli avgörande på något sätt då Juve körde gasen i botten så småningom. Dessutom visade det sig inte stämma då bilder gör det tydligt att Fernandez inte syntes på bilden som SKY använde för att räkna ut 21 cm. Bilderna som visas nedan visar klart och tydligt att målet var onside:
Till höger ser det ut som att Llorente står offside, men den vänstra bilden tagen från en annan vinkel visar att Fernandez som var skymd av Llorente och Pogba upphävde offsiden

Ytterligare en vinkel - linjedomarens egen
Totalt blev det 10 skott på mål och Reina stod för många fina räddningar för att hålla kvar Napoli i matchen i den första halvleken. I den andra halvleken så var Napoli mycket glada över att hålla i bollen men det resulterade inte i några farligheter förrän Insigne fick en frispark och kom loss vid ett annat tillfälle, men då fanns SuperGiGi där för att stå för två makalösa räddningar. Juve fick också en frispark, men Pirlos skott var otagbart för Reina. 2-0 var ett faktum och Juventus Stadium blev ett inferno som vi förutspådde. Juve var inte klara där utan bara sex minuter efter Pirlos snygga frispark slog Pogba till med ett otroligt snyggt mål när han först touchade upp Vidals passning och sedan tryckte in en missil på volley. Bollen gick i Reinas vänstra stolpe och in i målet… möjligtvis säsongens snyggaste mål! 3-0 stod sig trots att Ogbonna blev otroligt onödigt utvisad. Det var ju en passning som tog på domaren som ledde till ett kontringsläge till Napoli och när Ogbonna stoppade anfallet så såg Rocchi till att dra fram det andra gula kortet. Mycket billigt och onödigt. Även Bonucci fick ett gult kort så det innebär att Juve kommer att få klara sig utan båda spelarna mot Livorno borta i den 13:e omgången.

Idag så bjuder TV4 på målen:

1-0 målet efter bara 2 minuter av Llorente (assist av Tevez):

2-0 målet av Pirlo på frispark:

3-0 målet av Pogba (assist av Vidal):

Nu är det ett välförtjänt landslagsuppehåll som gäller innan man drar igång igen i full fart för att avgöra Championsgruppen och försöka gå om Roma innan juluppehållet.

Uppdatering, även JTV bjuder på det bästa från matchen:

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham